Hyppää pääsisältöön
Keski-Suomen hyvinvointialue

Johtajaylilääkärin virka ulkoiseen hakuun

16.11.2022

Aluehallitus päätti laittaa Keski-Suomen hyvinvointialueen johtajaylilääkärin viran ulkoiseen hakuun. Aluehallitus päätti asiasta kokouksessaan 16.11.

Johtajaylilääkärin tehtäviin kuuluvat terveydenhuoltolaissa määritellyt vastaavan lääkärin tehtävät. Hänen tehtävänään on tukea laadukkaiden ja turvallisten palvelujen kokonaisuutta, eri ammattiryhmien yhteistyötä sekä hoito- ja toimintakäytäntöjen kehittämistä. Johtajaylilääkärin esihenkilö on sosiaali- ja terveyspalvelujen toimialajohtaja ja aluehallitus nimittää hänet. 

Johtajaylilääkärin virka on ollut sisäisessä haussa. Virka laitettiin ulkoiseen hakuun, koska siihen tuli vain yksi hakemus ja tehtävä on sen laajuuden vuoksi vaativa. Siinä edellytetään laaja-alaista kyseisen tehtäväalueen monipuolista asiantuntemusta ja kokemusta vastaavan tasoista tehtävistä. Esitys hyväksyttiin esittelijän muutosesityksen pohjalta. 

Johtajaylilääkärin kanssa samaan aikaan sisäisessä haussa olivat muiden professiovastaavien virat eli johtajaylihoitajan ja sosiaalihuollon johtajan virat. Näiden virkojen osalta rekrytointi on haastatteluvaiheessa ja ne tulevat näillä näkymin aluehallituksen päätettäviksi 7.12. 

 Esityslista ja pöytäkirja 

Aluehallituksen kokouksen esityslista liitteineen on osoitteessa hyvaks.fi/aluehallitus (suora linkki). Aluehallituksen kokouksen pöytäkirja julkaistaan heti kun se on tarkistettu. 

Lisätietoja: 

  • aluehallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula, p. 050 530 9697 
  • hyvinvointialuejohtaja Jan-Johannes Tollet, p. 050 400 0073