Hyppää pääsisältöön

Potilastietojärjestelmän päivitys 27.–28.4. hidastaa päivystyspotilaiden hoitoprosesseja Sairaala Novassa, Laukaassa ja Keuruulla. Kiireettömissä tilanteissa, joissa vaiva ei vaadi välitöntä hoitoa, toivomme asiakkaidemme odottavan maanantaihin.

Lue lisää.

Jämsän Terveys Oy:n palvelusopimuksen optiokauden käyttö käsittelyyn

1.6.2023

Aluehallitus käsittelee Jämsän Terveys Oy:n palvelusopimuksen optiokauden käyttöä kokouksessaan 6.6. Hyvinvointialuejohtajan esityksenä on, että hyvinvointialue ei käytä palvelusopimuksen mukaista optiokautta.

Jämsän Terveys Oy tuottaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja Keski-Suomen hyvinvointialueelle palvelusopimuksella, jonka sopimuskausi on 1.9.2015 - 31.8.2025. Sopimukseen sisältyy viiden vuoden mittainen optiokausi, jonka käyttöönotosta Keski-Suomen hyvinvointialueen tulee ilmoittaa Jämsän Terveys Oy:lle viimeistään kaksi vuotta ennen sopimuskauden päättymistä eli 31.8.2023 mennessä.

Sopimuskauden jälkeistä palveluiden järjestämisen tapaa valmistellaan osana hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislinjauksia vuoden 2023 aikana. Keski-Suomen hyvinvointialueen strategia ohjaa koko hyvinvointialueen toimintaa ja palveluiden järjestämistä. Linjausten valmistelua ohjaavat hyvinvointialueen tavoitteet, joita on muun muassa hyvinvointi ja terveyserojen kaventaminen, palvelujen yhdenvertaisuuden ja saatavuuden sekä palvelujen vaikuttavuuden parantaminen koko Keski-Suomessa. Jämsän kaupungin asukkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa tullaan käymään tiivistä vuoropuhelua sopimuskauden jälkeisiä palveluja suunniteltaessa. Toimivat ja tarpeelliset palvelut halutaan tarjota niin jämsäläisille ja kaikille keskisuomalaisille. 

-Meillä on ollut hyvä yhteistyö niin Jämsän Terveys Oy:n kuin Jämsän kaupungin kanssa asiaa valmisteltaessa. Yhteistyö jatkuu ja haluamme yhdessä varmistaa palvelujen jatkuvuuden, sanoo sosiaali- ja terveyspalvelujen toimialajohtaja Kati Kallimo.  

Jämsän Terveys Oy on Pihlajalinna Oy:n ja Jämsän kaupungin perustama yhteisyritys, jonka enemmistöomistaja on Pihlajalinna. Jämsän kaupungin omistusosuus ja palvelusopimus siirtyivät vuoden vaihteessa Keski-Suomen hyvinvointialueelle. 

 Aluehallituksen esityslista on julkaisu hyvaks.fi-verkkosivulla

 Lisätietoja:  

  • Kati Kallimo, sosiaali- ja terveyspalvelujen toimialajohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 442 2302, kati.kallimo(at)hyvaks.fi
  • Jan Tollet, hyvinvointialuejohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 400 0073, jan.tollet(at)hyvaks.fi