Hyppää pääsisältöön

Potilastietojärjestelmän päivitys 27.–28.4. hidastaa päivystyspotilaiden hoitoprosesseja Sairaala Novassa, Laukaassa ja Keuruulla. Kiireettömissä tilanteissa, joissa vaiva ei vaadi välitöntä hoitoa, toivomme asiakkaidemme odottavan maanantaihin.

Lue lisää.
Sairaanhoitaja asiakkaan kanssa.

Uutinen

Influenssa- ja koronarokotukset jatkuvat Laukaan joukkorokotuspäivässä

9.1.2024

Laukaan terveysasemalla on perjantaina 12.1. kello 13–18 joukkorokotuspäivä, jossa yli 18-vuotiaille riskiryhmäläisille annetaan influenssa- ja koronarokotuksia ilman ajanvarausta.

Lisäksi alle 7-vuotiaille lapsille ja raskaana oleville jyväskyläläisille ja muuramelaisille on lauantaina 13.1. kello 8–16 ilman ajanvarausta toimiva rokotuspäivä Palokan neuvolassa. Nämä ovat syksyn epidemiakauden 2023–2024 viimeiset joukkorokotuspäivät. 

Keski-Suomen hyvinvointialue on rokottanut yli 18-vuotiaita riskiryhmäläisiä maksutta influenssaa ja koronaa vastaan pääasiassa yleisinä joukkorokotuspäivinä. Syksyn aikana järjestettiin 32 joukkorokotuspäivää yhteensä 13 Keski-Suomen kunnassa. Eniten rokotuksia annettiin Jyväskylässä Sairaala Novan terveysasemalla järjestetyissä kolmessa rokotuspäivässä, joissa rokotuksen sai yhteensä noin 12 500 keskisuomalaista. 

Influenssa- ja koronarokotuksen saa edelleen tarvittaessa ajanvarauksella. Rokotukseen voi varata ajan sähköisesti, chatissa tai puhelimitse omalta terveysasemalta. Ajanvarausajat on tarkoitettu aikuisille riskiryhmiin kuuluville henkilöille. Lapset ja nuoret riskiryhmäläiset rokotetaan neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.  

Katso tarkemmat tiedot rokotuspäivistä ja -käytänteistä verkkosivuiltamme: Influenssa- ja koronarokotukset (hyvaks.fi)  

In English: Influenza and coronavirus vaccinations