Hyppää pääsisältöön
Yleisö taputtaa esiintyjälle.

Uutinen

Ikääntyneiden hyvinvointia tukevat seniori-infot käynnistyvät helmikuussa

12.1.2023

Seniori-infot jalkautuvat keväällä Joutsaan, Kannonkoskelle, Keuruulle ja Laukaaseen.

Haluatko lisätä hyvinvointia arkeesi? Kaipaatko lisätietoa mielen hyvinvointiin, aivoterveyteen ja ravintoon liittyvistä teemoista? Poikkea seniori-infoille kuulemaan vinkkejä Keski-Suomen hyvinvointialueen tarjoamista ikääntyneiden hyvinvointia ja terveyttä edistävistä palveluista. 

Ikääntyneille tarkoitetut hyvinvointialueen seniori-infot saapuvat Joutsaan, Kannonkoskelle, Keuruulle ja Laukaaseen helmi–maaliskuun 2023 aikana. Tapahtumasarjan järjestää Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma. 

Seniori-infoissa ikääntyneet saavat tietoa Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluista. Vierailijat pääsevät kokeilemaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen opastuksella muun muassa Keski-Suomen digitaalista sosiaali- ja terveyskeskuksessa Omaks.fi-palvelussa asioimista. He voivat tutustua myös seniorichatin käyttöön, etähoivan tablettilaitteeseen ja lääkeautomaatteihin. 

Infoissa saa tietoa muun muassa ikääntyneiden ravitsemuksesta sekä muistin, aivoterveyden, mielialan ja mielenterveyden sekä seksuaalisuuden hyvinvoinnista. Fysioterapeuttien jumppavideot antavat vinkkejä seisaaltaan ja istualtaan tehtäviin liikkeisiin.  

On tärkeää, että ikääntyneillä on mahdollisuus tutustua ja saada tietoa hyvinvointialueen palveluista eri tavoin. Heidän on helpompaa asioida ja ottaa meihin yhteyttä, kun he tietävät ennakkoon, miten toimia. Infoista saa myös tietoa, kuinka monin eri tavoin jokainen voi itse vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa ja toimintakykyyn, kertoo projektipäällikkö Sanna Vesala Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta. 

Hyvinvointialueen seniori-infojen paikkakunnat ja ajankohdat

Alla lisätietoa seniori-infojen paikoista ja ajankohdista:  

 • Seniori-info, Joutsa, to 9.2. klo 12–15 
  Paikka: Palvelukeskus Jousi, Myllytie 14, Joutsa

 • Seniori-info, Kannonkoski, to 16.3. klo 12–15 
  Paikka: Kannonkosken seurakuntatalo, Kirkkotie 3, Kannonkoski

 • Seniori-info, Keuruu, ke 22.3. klo 12–16 
  Paikka: Palvelukeskus Lehtiniemi, Seiponniementie 7, Keuruu

 • Seniori-info, Laukaa, ke 29.3. klo 12–15 
  Paikka: Laukaan seurakuntatalo, Saravedentie 4, Laukaa

Tapahtumaan ei ole ennakkoilmoittautumista. Lämpimästi tervetuloa Seniori-infoille!

Lisätietoja:

 • Anna-Liisa Heiskala, ohjelmapäällikkö, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, p.  050 312 5276, anna-liisa.heiskala(at)hyvaks.fi 

 • Sanna Vesala, projektipäällikkö, Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille -hanke, p.  040 532 4004, sanna.vesala(at)hyvaks.fi