Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Uutinen

Hyvinvointialueen asumisyksiköiden vuokralaskutus siirtyi kunnilta hyvinvointialueelle 

11.10.2023

Asukasvuokrasopimusten hallinnointi on keskitetty Keski-Suomen hyvinvointialueen tilapalveluihin 1.10.2023 alkaen

Keski-Suomen hyvinvointialueen asumisyksiköiden, ikääntyneiden ja erityisryhmien asumispalveluiden asukasvuokrasopimusten hallinnointi on keskitetty Keski-Suomen hyvinvointialueen tilapalveluihin 1.10.2023 alkaen. Aikaisemmin sopimusten hallinnoinnista ovat vastanneet kunnat.  

Hallinnointivastuun muutoksen myötä vuokrasopimuksiin voi tulla muutoksia esimerkiksi laskun eräpäivään ja siihen, että asukkaan vuokra ja palvelumaksut tulevat jakaantumaan omille laskuilleen. Muutoksista viestitään asukkaita, omaishoitajia ja edunvalvojia ensimmäisen laskun yhteydessä. Hyvinvointialueen asukasvuokralaskutus alkaa porrastetusti lokakuusta alkaen, joten yllä mainitut muutokset tulevat näkymään eri aikaan asiakkaillemme. 

Asukkaan, edunvalvojan tai omaishoitajan ei tarvitse toimittaa asukasvuokrasopimuksia tai laskutustietoja hyvinvointialueelle, vaan nykyisten sopimusten tietojen siirrosta vastaa hyvinvointialueen henkilöstö.   

Asukasvuokraussopimusten hallinnointivastuun muutoksen taustalla on tarve yhtenäistää sopimuksia, mahdollistaa raportointi ja keskittää laskutus Keski-Suomen hyvinvointialueelle.  

Lisätietoja:   

  • eräpäivän siirrosta ja laskukopioista Monetralta, p. 040 146 9918 arkisin klo 9–14, maksuasiat.hyvaks@monetra.fi  
  • asukasvuokrasopimuksista ja laskun reklamaatiosta hyvinvointialueen asukasvuokrauksen palvelunumerosta 040 158 1371 arkisin klo 9–11 ja 12–14, asukasvuokra@hyvaks.fi