Hyppää pääsisältöön

Potilastietojärjestelmän päivitys 27.–28.4. hidastaa päivystyspotilaiden hoitoprosesseja Sairaala Novassa, Laukaassa ja Keuruulla. Kiireettömissä tilanteissa, joissa vaiva ei vaadi välitöntä hoitoa, toivomme asiakkaidemme odottavan maanantaihin.

Lue lisää.
Kolme nuorta seisoo ulkona vastatusten, kuvassa näkyvissä vain kehon alaosa

Uutinen

Etäyhteyksin järjestettävät ADHD- ja autismi-infot antavat tietoa ja vastauksia lasten vanhempien kysymyksiin

9.1.2024

Onko 5–18-vuotias lapsesi tai nuoresi saanut hiljattain ADHD- tai autismikirjon diagnoosin tai epäiletkö sitä? 

Keski-Suomen hyvinvointialueen neuropsykiatrisen tuen ja kuntoutuksen tiimin eli nepsy-tiimin järjestämät, hyvää palautetta saaneet nepsy-infot jatkuvat. Infoissa lasten ja nuorten vanhemmat saavat tietoa ADHD- tai autismikirjon diagnooseista, tukitoimista, nepsy-haasteista arjessa sekä vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Teams-yhteyksin järjestettävät nepsy-infot ovat suunnattu erityisesti vanhemmille, joiden 5–18-vuotias lapsi tai nuori on saanut hiljattain ADHD- tai autismikirjon diagnoosin tai siitä on herännyt epäily.

Infot ovat osallistujille maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Osallistua voi nimettömänä. Infoissa asiantuntijoina vuorollaan työpareina toimivat nepsy-tiimin psykologi, toimintaterapeutti, sosiaalityöntekijä ja kuntoutusohjaaja.

Kevään ensimmäiset infot toteutuvat seuraavasti:

ADHD-infot

torstaina 18.1. klo 14.30–16 osallistu klikkaamalla tätä linkkiä
torstaina 21.3. klo 8.30–10 osallistu klikkaamalla tätä linkkiä

Autismi-info

tiistaina 20.2. klo 8.30–10 osallistu klikkaamalla tätä linkkiä

Osallistumislinkki infoihin löytyy myös Nepsy-tiimin verkkosivulta

Lisätietoja: 
•    palveluvastaava Sanna Salo, p. 040 484 6131, neuropsykiatrisen ja oppimisen tuen yksikkö, Keski-Suomen hyvinvointialue, sanna.salo(at)hyvaks.fi