Hyppää pääsisältöön
Ihmisiä työskentelemässä pöydän äärellä

Uutinen

Esihenkilö, mitä osa-alueita kehittäisit johtamistaidoissasi?

15.8.2022

Esihenkilöiden alustalla Howspacessa on avoinna kysely, joka kartoittaa esihenkilöiden johtamistaitoja ja aiempaa johtamiskoulutusta.

Vastauksien perusteella esihenkilöiden vaativan työn tueksi suunnitellaan koulutuksia, joista osan järjestää hyvinvointialue ja osa hankitaan kumppaneilta, esimerkiksi Jyväskylän avoimesta yliopistosta.

Anonyymi kysely auttaa koulutusten ja tuen suunnittelussa

Kysely kartoittaa seuraavat asiat, mutta vastaaminen tehdään anonyymisti:

  • Mitä johtamiskoulutusta esihenkilöillä on
  • Johtamiskoulutuksen ajankohta ja kesto/laajuus
  • Vahvuudet nykyisessä lähiesihenkilön tehtävässä
  • Kehitettävät osa-alueet lähiesihenkilön tehtävässä

Omia vahvuuksia ja kehitettäviä kohtia ohjataan pohtimaan seuraavista näkökulmista: Henkilöstöjohtamisen osaaminen, Muutoksessa johtamisen osaaminen, Vuorovaikutustaidot, Viestintätaidot, Tiimityön, asiantuntijuuden ja verkostojen johtamisosaaminen,

Talousosaaminen, Digitaaliset taidot sekä Esihenkilön työhyvinvointi ja voimavarojen vahvistamistaidot.

- Anonyymien vastausten avulla pyrimme saamaan mahdollisimman realistisen kuvan osaamisen tukemiseksi niillä alueilla, joilla osaamisvajetta on eniten. Toivomme saavamme kattavasti tietoa esihenkilöiden osaamistarpeista opintokokonaisuuksien suunnittelun pohjaksi, kannustaa puheenjohtaja Anna-Maija Kääriäinen Osaamisen johtamisen valmisteluryhmästä.

Kysely on tarkoitettu koko Keski-Suomen hyvinvointialueelle siirtyvälle esihenkilöstölle toimialasta riippumatta.

Esihenkilöiden valmennukset alkamassa

Esihenkilövalmennukset alkavat syksyn aikana, ja viestintä lähettää niiden kalenterikutsun kaikille esihenkilöille. Koulutusvalikoima on vielä työn alla.  

Valmennuksissa on tarkoitus käydä läpi asioita, jotka muuttuvat, ja asioita, jotka säilyvät ennallaan, mm.  taloudessa, HR-asioissa, ICT:ssä, palveluissa ja hallinnossa ja niin edelleen. Myös perehdytystä käydään läpi esihenkilövalmennuksissa. Perehdytyksen materiaalit siirretään aikanaan nyt valmisteilla olevaan intraan.

Valmennuksia valmistellaan yhdessä osaamisen johtamisen valmistelutyöryhmän, integraatiotyöryhmien ja viestinnän kanssa.

Lisätiedot

Lisätietoa saa Osaamisen johtamisen työryhmästä:

  • Anna-Maija Kääriäinen, p. 0400 641 105 ja anna-maija.kaariainen(at)joutsa.fi
  • Jaana Peltokoski, jaana.peltokoski(at)ksshp.fi 
  • Vuokko Pihlainen, vuokko.pihlainen(at)ksshp.fi