Hyppää pääsisältöön

Uutinen

Elämäntapaohjauksen syventävä koulutus ammattilaisille

14.6.2023

Tuetko ja ohjaatko työksesi asiakkaita kohti kestävää elämäntavan muutosta? Tarvitsetko työsi tueksi lisää taitoja, työvälineitä ja tietoa kokonaisvaltaisen elämäntapaohjauksen toteuttamisesta eri kohderyhmille?

Hae syyskuussa alkavaan elämäntapaohjauksen syventävään koulutukseen! 

Elämäntapaohjauksen syventävä koulutus on suunnattu keskisuomalaisille sosiaali- ja terveysalan, kuntien sekä järjestöjen ammattilaisille, jotka työskentelevät elämäntapaohjauksen parissa ja ovat suorittaneet elämäntapaohjauksen perusteet -koulutuksen tai joilla on vahva kokemus elämäntapaohjaustyöstä. Syyskuussa alkava maksuton koulutus toteutetaan pääasiassa verkossa.  

Elämäntapaohjauksen parissa työskentelevät ammattilaiset palvelevat asiakkaita, joiden elämäntapamuutosten onnistuminen edellyttää ammattilaiselta vahvaa kohderyhmän tarpeiden tuntemista ja erilaisten menetelmien osaamista. Koulutus vastaa ammattilaisten tarpeeseen kohdata ja ohjata tällaisia asiakkaita kohti elämänmittaista muutosta ja parempaa arkea.  

– Koulutus tarjoaa ammattilaisille hienon mahdollisuuden vahvistaa osaamistaan niistä menetelmistä ja eri kohderyhmien tarpeista, joihin he tarvitsevat lisäosaamista. Syventävät koulutukset ovat jatkoa elämäntapaohjauksen perusteet -koulutuksille, joista toinen on menossa parhaillaan, kertoo koulutusten suunnitteluun ja toteutukseen osallistuva ravitsemusterapeutti Eeva Nykänen Keski-Suomen hyvinvointialueelta. 

Koulutuksen järjestävät Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma yhdessä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen sekä ravitsemusterapiayksikön toimipisteiden kanssa. 

Koulutuksen aikataulu ja sisältö 

Koulutus järjestetään Teams-etätapaamisina syyskuussa 2023–helmikuussa 2024. Viimeinen kerta on lähitapaaminen. Koulutus koostuu Moodle-verkkomateriaalista, oppimistehtävistä sekä Teams-etätapaamisista ja live-tapaamisesta. Koulutus etenee vaiheittain ja tapaamiset sekä oppimistehtävät seuraavat verkkomateriaalin teemoja. Koulutus on joustavaa, sillä voit osallistua joko kaikkiin tai ainoastaan sinua kiinnostaviin tapaamiskertoihin (vähintään kaksi tapaamiskertaa).

Koulutuksen tapaamiskerrat ja sisällöt: 

  • ke 27.9.2023 klo 14–16, Orientoiva tapaaminen, ryhmään tutustuminen
  • ke 11.10.2023 klo 14–16, Ryhmäohjausmenetelmät (lähi- ja etäryhmät)
  • ke 8.11.2023 klo 14–16, Ikääntyvien elämäntapaohjaus
  • ke 13.12.2023 klo 14–16, Syömisen hallinnan pulmat 
  • ke 10.1.2024 klo 14–16, Haavoittuvien ryhmien elämäntapaohjaus
  • ke 7.2.2024 klo 13.30–16.00 livetapaaminen, Lasten, nuorten ja perheiden elämäntapaohjaus  

Koulutukseen hakeminen ja edellytykset 

Hakijalla tulee olla mahdollisuus tehdä elämäntapaohjausta työssään sekä mahdollisuus käyttää opiskeluun aikaa noin 2–3 tuntia viikossa voidakseen osallistua koulutukseen. 

Koulutukseen valitaan hakulomakkeen perusteella 22 osallistujaa. Hakuaika koulutukseen päättyy to 31.8. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valintatuloksesta ma 4.9. mennessä. 

Koulutuksen esite löytyy täältä (PDF).  

Lisätietoja: 

  • Eeva Nykänen, ravitsemusterapeutti, Keski-Suomen hyvinvointialue p. 040 580 3501, eeva.nykanen(at)hyvaks.fi 
  • Maiju Vuori, projektityöntekijä, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 685 0556, maiju.e.vuori(at)hyvaks.fi