Hyppää pääsisältöön
Naisia venyttelemässä ulkona.

Uutinen

Elämäntapaohjauksen osaamista vahvistetaan Keski-Suomessa

20.6.2022

Elämäntapaohjauksen perusteet -verkkokoulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä kuntien liikuntaneuvojille, jotka haluavat syventää aikuisen elämäntapaohjauksen osaamistaan.

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman yhtenä tavoitteena on elämäntapaohjausprosessien selkeyttäminen ja ohjausosaamisen vahvistaminen. Sosiaali -ja terveydenhuollon sekä kuntien ammattilaiset kohtaavat päivittäin työssään asiakkaita, joilla on tarvetta elämäntapamuutoksille, kuten liikunnan lisäämiselle tai painonhallinnalle.

– Haluamme tarjota ammattilaisille mahdollisuuden syventää omaa ohjausosaamistaan sekä päivittää tietojaan elämäntapaohjauksen mahdollisuuksista Keski-Suomessa, kertoo koulutusta valmistellut projektityöntekijä Maiju Vuori.

Lokakuussa käynnistyvä koulutus koostuu Moodlen verkkomateriaalista sekä Teams-tapaamisista. Koulutus etenee vaiheittain, Teams-tapaamiset ovat rakennettu verkkomateriaalin teemojen mukaisesti, ja tapaamisten välillä on teemoihin liittyviä oppimistehtäviä.

Edellytykset ja hakeminen

Edellytyksenä verkkokoulutukseen osallistumiseen on, että osallistujalla on mahdollisuus kokeilla erilaisia elämäntapaohjauksen menetelmiä työssään, ja mahdollisuus käyttää opiskeluun aikaa noin 2–3 tuntia viikossa.

Koulutukseen valitaan hakemuslomakkeen perusteella 22 osallistujaa. Hakuaika päättyy 26.08.2022. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valintatuloksesta 02.09.2022 mennessä.

Koulutuksen esite löytyy täältä (PDF).

Lisätietoja

  • Liisa Lumiaho, kliininen asiantuntijafysioterapeutti, perusterveydenhuollon yksikkö, KSSHP, p. 040-580 0229, liisa.lumiaho@ksshp.fi
  • Eeva Nykänen, ravitsemusterapeutti, perusterveydenhuollon yksikkö, KSSHP, p. 040-580 3501, eeva.nykanen@ksshp.fi
  • Maiju Vuori, projektityöntekijä, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, p. 040-685 0556, maiju.vuori@jyvaskyla.fi