Hyppää pääsisältöön
Neuvottelupöytä

Uutinen

Diabeteshoitotyön asiantuntijakoulutus käynnistymässä Keski-Suomessa

7.12.2021

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koulutuspalvelut ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) ovat valmistelleet yhdessä diabeteshoitotyön asiantuntijakoulutusta Keski-Suomeen.

Koulutuksella halutaan vastata kentältä nousseeseen tarpeeseen. Perusterveydenhuollossa toimii diabeteshoitajia, jotka eivät ole suorittaneet diabeteshoitotyön asiantuntijakoulutusta. Lisäksi on noussut esiin huoli siitä, että moni nykyisistä koulutetuista ja osaavista diabeteshoitajista on eläköitymässä lähivuosina.

Diabeteshoitotyön asiantuntijakoulutus on sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöille tarkoitettu laaja-alainen, työn ohessa suoritettava koulutus, joka syventää diabeteksen hoidon osaamista.

-Koulutus on jaettu kahteen 15 opintopisteen kokonaisuuteen: perusteisiin ja syventäviin opintoihin. Perusteet-osion voi suorittaa yksistään tai jatkaa syventäviin opintoihin. Syventävät opinnot suorittamalla saa hyvät valmiudet diabeteshoitajan työhön ja mahdollisuuden syventää osaamistaan, kertoo projektipäällikkö Mari Rantamäki  Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus –ohjelmasta.  

Ilmoittautuminen

Koulutukseen mahtuu 22 osallistujaa. Valinnassa etusijalla ovat Keski-Suomen julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät. Diabeteshoitotyön asiantuntijakoulutus käynnistyy 13.1.2021 ja haku tapahtuu täyttämällä hakemuslomake 12.12.2021 mennessä Jamkin verkkosivuilla. 

Lisätietoja:

  • Mari Rantamäki, projektipäällikkö, palveluketjut, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus –ohjelma, mari.rantamaki(at)jyvaskyla.fi, p. 050 311 8609
  • Pia Piispanen, koulutusvastaava, kotimaan liiketoiminta, JAMK, hyvinvointiyksikkö, pia.piispanen(at)jamk.fi, p. 0400 752 844