Hyppää pääsisältöön
Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuusto

Aluevaltuustossa hallintosääntö ja siirtyvien sopimusten tilanne

6.9.2022

Aluevaltuusto käsittelee tänään 6.9. kokouksessaan Keski-Suomen hyvinvointialueen hallintosääntöä ja kunnilta kuntayhtymiltä siirtyviä sopimuksia. Aluevaltuuston kokousta voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa hyvaks.fi/aluevaltuusto klo 16 alkaen.

Henkilöstöorganisaation osalta jo hyväksytyt hallintosäännön kaksi ensimmäistä vaihetta sisältävät määräyksiä vain hyvinvointialuejohtajalle kuuluvasta toimivallasta. Hallintosäännön kolmas vaihe sisältää muiden johtavien viranhaltijoiden eli toimialajohtajien, vastuualuejohtajien ja palvelujohtajien toimivallan määrittelyä. Kunkin organisaatiotason johtajalla ja esihenkilöllä on vastuu johtamansa kokonaisuuden toiminnasta, taloudesta ja henkilöstöstä, ellei lainsäädäntö, hallintosääntö tai muu mahdollinen toimivallan siirtoa koskeva päätös muuta määrää.

Hallintosäännön kolmas vaihe huomioi tarkastuslautakunnan ehdotuksen sen toimintaa ja tehtäviä koskeviksi määräyksiksi.

Aluehallitus esittää, että aluevaltuusto päättää muuttaa Keski-Suomen hyvinvointialueen hallintosääntöä hyväksymällä siihen muutokset, jotka tulisivat voimaan 6.9. alkaen.

Lisäksi aluevaltuuston asialistalla on muun muassa kunnilta ja kuntayhtymiltä siirtyvät sopimukset.

Kokous järjestetään Jyväskylän Paviljongissa. Aluevaltuuston kokousta voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa hyvaks.fi/aluevaltuusto klo 16 alkaen.

Esityslista ja pöytäkirja

Esityslista on osoitteessa hyvaks.fi/aluevaltuusto (suora linkki).

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivulla osoitteessa www.hyvaks.fi heti sen jälkeen, kun pöytäkirja on tarkastettu.