Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Aluevaltuuston ensimmäisen kokouksen asioina hallintosääntö, valtuuston puheenjohtajiston valinta, aluehallituksen kokoonpano ja hyvinvointialuejohtajan viran perustaminen

21.2.2022

Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuuston ensimmäinen kokous pidetään tiistaina 1. maaliskuuta klo 17 alkaen.

Kokouksessa käsitellään hallintosääntöä, valtuuston puheenjohtajiston valintaa, aluehallituksen kokoonpanoa ja valintaa ja hyvinvointialuejohtajan viran perustamista.

Ensimmäisen kokouksen on kutsunut koolle väliaikainen valmistelutoimielin sote-uudistusta koskevan voimaanpanolain mukaisesti.

Väliaikainen valmistelutoimielin esittää, että aluevaltuusto hyväksyy hallintosäännön vaiheittaisen valmistelun ja hyväksyy hallintosäännön, joka on voimassa 1. maaliskuuta alkaen. Hallintosäännön ensimmäinen vaihe pitää sisällään vain ne välttämättömät määräykset, jotka tarvitaan aluevaltuustokauden käynnistyessä. Toimielinorganisaation osalta hallintosääntö sisältää ensimmäisessä vaiheessa vain lakisääteiset toimielimet ja niiden lakisääteiset tehtävät. Aluevaltuuston toiminta ja kokoukset vaativat omat säännöksensä. Myös päätöksenteko- ja kokousmenettely sekä luottamushenkilöiden taloudellisten etuuksien perusteet vaativat säätelyä jo alkuvaiheessa. Henkilöstöorganisaation osalta hallintosäännön ensimmäinen vaihe pitää sisällään vain hyvinvointialuejohtajan. Hallintosäännön toinen vaihe on tarkoitus valmistella aluevaltuuston hyväksyttäväksi hyvinvointialuestrategian myötä kesäkuussa 2022 ja kolmas vaihe loppuvuonna 2022.

Aluevaltuustolla on esityksen mukaan puheenjohtajan lisäksi 2 varapuheenjohtajaa ja sen toimikausi on 2022-2025. Aluehallituksessa on esityksen mukaan 13 jäsentä, joista valitaan hallituksen puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa. Aluehallituksen toimikausi on myös 2022-2025.

Esityksen mukaan hyvinvointialuejohtajan virka perustetaan 1. maaliskuuta. Virka täytetään 5 vuoden määräajaksi. Hyvinvointialuejohtajan avoimen viran hoitajana toimii esityksen mukaan väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtajana ja hyvinvointialueen vastuuvalmistelijana toimiva Kati Kallimo 1.3.2022 lukien aina siihen saakka, kunnes hyvinvointialuejohtajan virkaan valittu henkilö ryhtyy hoitamaan tehtävää.

Lisäksi esitetään, että aluevaltuusto valitsee tarkastuslautakunnan ja aluevaalilautakunnan sekä aluevaltuuston vaalilautakunnan toimikaudeksi 2022 – 2025.

Aluevaltuuston kevään kokoukset ovat esityksen mukaan tiistaisin 29.3., 26.4., ja 14.6. klo 17.00 alkaen. Lisäksi aluevaltuuston strategiatyöpajat pidetään 5.4. ja 17.5.

Lisäksi esityksen mukaan aluevaltuusto merkitsee tiedoksi kevään strategiaprosessin ja ilmoitukset valtuustoryhmien muodostamisesta. Aluevaltuusto päättää kokouksen laillisuudesta ja päätösvaltaisuudesta, läsnäolo- ja puheoikeudesta aluevaltuuston kokouksessa 1.3., määrää aluevaltuuston pöytäkirjanpitäjät ja valitsee pöytäkirjan tarkastajat. Aluevaltuusto päättää myös aluevaltuuston pöytäkirjojen nähtävänä pidosta ja myöntää eron varavaltuutetun toimesta.

Aluevaltuuston kokous on seurattavissa hyvinvointialueen verkkosivuilla osoitteessa www.hyvaks.fi. Yleisö voi seurata kokousta myös Jyväskylän kaupungintalolla (Vapaudenkatu 32, Jyväskylä) tätä tarkoitusta varten osoitetussa tilassa. Tilaan mahtuu noin 20 henkilöä.

Esityslista ja pöytäkirjat

Aluevaltuuston esityslista liitteineen on ohessa.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivulla osoitteessa www.hyvaks.fi heti sen jälkeen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Pöytäkirja valitusosoituksineen pidetään yleisesti nähtävänä osoitteessa www.hyvaks.fi maanantaina 7.3.2022.

Keski-Suomen hyvinvointialue

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa 1.1.2023 alkaen noin 273 000 keskisuomalaisen sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista. Sosiaali-, ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksessa Keski-Suomen hyvinvointialueen työntekijöiksi siirtyvät Keski-Suomen sairaanhoitopiirin, kuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden, kuntayhtymien (Saarikka, Wiitaunioni, Keski-Suomen seututerveyskeskus) ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen henkilöstö. Uudistuksen jälkeen Keski-Suomen hyvinvointialueella työskentelee noin 11 500 työntekijää.

Lisätietoja:

Erkki Nikkilä, projektijohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialueen projektitoimisto, p. 050 590 5598, erkki.nikkila(at)hyvaks.fi

Hyvinvointialuejohtajan viran perustaminen ja viran väliaikainen hoitaminen: Riitta Hallberg, väliaikaisen valmistelutoimielimen jäsen, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 044 459 8946, riitta.hallberg(at)saarikka.fi

Kati Kallimo, puheenjohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, väliaikainen valmistelutoimielin, p. 050 442 2302, kati.kallimo(at)jyvaskyla.fi