Hyppää pääsisältöön
Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuusto

Aluevaltuusto käsittelee henkilöstön siirtosuunnitelmaa

25.4.2022

Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuuston kokous on tiistaina 26.4. klo 16 alkaen Scandic Laajavuoressa Jyväskylässä. Aluevaltuuston kokousta voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa hyvaks.fi/aluevaltuusto.

Aluevaltuusto käsittelee hyvinvointialueen henkilöstön siirtosuunnitelmaa ja -sopimusta. Siirtosuunnitelmassa on muun muassa kuvaus yhteistyöstä ja yhteistoiminnasta, tietojen keräämisestä ja siirtyvästä henkilöstöstä sekä keskeisistä henkilöstölinjauksista.

Hyvinvointialueelle siirtyvää henkilöstöä on tämän hetkisen tiedon mukaan noin 11 600 henkilöä. Henkilöstöllä on 505 erilaista tehtävänimikettä. Palkkakulut sivukuluineen ovat noin 525 miljoonaa euroa. Siirtyvää henkilöstöä koskee 200 erilaista paikallista sopimusta ja käytännettä.

Siirtosuunnitelmaa ja siirtosopimusta valmistellaan edelleen tämän vuoden aikana HR-työryhmissä, laajennetussa henkilöstötyöryhmässä ja hyvinvointialueen yhteistoimintaelimessä. Siirtosuunnitelma ja -sopimus tulevat aluevaltuuston käsiteltäväksi uudelleen loppuvuonna 2022.

Aluevaltuustolle esitetään, että se hyväksyy oheisten liitteiden mukaiset luonnokset Keski-Suomen hyvinvointialueen henkilöstön siirtosuunnitelmaksi ja siirtosopimukseksi, joista käyvät ilmi henkilöstön siirron periaatteet.

Vuoden 2022 talousarvion täsmentäminen

Vuoden 2022 käytettävissä oleva valmistelurahoitus on suurempi kuin väliaikaisen valmistelutoimielimen joulukuussa hyväksymässä talousarviossa. Talousarvion hyväksymisen jälkeen Keski-Suomen hyvinvointialue on saanut uusia päätöksiä valmistelurahoituksesta joulukuun lopussa ja maaliskuun lopussa. Lisäksi tilinpäätöksessä vuonna 2021 hyvinvointialueelle maksettuja valtionavustuksia on jaksotettu vuoden 2022 tuloksi siltä osin kuin menot toteutuvat vasta 2022. Valmistelurahoituksen kokonaismäärä on noin 28 miljoonaa euroa. Muuhun kuin ICT-valmisteluun käytettävä valmistelurahoitus on noin 5 miljoonaa euroa ja ICT-valmisteluun noin 23 miljoonaa euroa.

Aluevaltuustolle esitetään, että se hyväksyy hyvinvointialueen muutetun talousarvion vuodelle 2022 ja että talousarvion sitovuustasoja ovat tilikauden tulos 0 euroa ja investointien loppusumma 3 147 euroa.

Aluevaltuuston valtuustoryhmät pitävät myös strategiavalmisteluun liittyvät puheenvuorot.

Lisäksi aluevaltuuston esityslistalla on tilintarkastusyhteisön valinta.

Aluevaltuuston kokous on seurattavissa suorana lähetyksenä hyvinvointialueen verkkosivuilla päätöksenteko-osiossa. Yleisö voi seurata kokousta myös paikan päällä Scandic Laajavuoressa (Laajavuorentie 30, Jyväskylä) tätä tarkoitusta varten osoitetussa tilassa. Tilaan mahtuu noin 15 henkilöä.

Esityslista ja pöytäkirja

Esityslista on osoitteessa hyvaks.fi/aluevaltuusto (suoraan esityslistaan).

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivulla osoitteessa www.hyvaks.fi heti sen jälkeen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Pöytäkirja valitusosoituksineen pidetään yleisesti nähtävänä osoitteessa www.hyvaks.fi maanantaina 2.5.2022.