Hyppää pääsisältöön
Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuuston kokous 26.9.2023.

Uutinen

Aluevaltuusto hyväksyi Jämsän ympärivuorokautisen perusterveydenhuollon päivystyksen poikkeusluvan hakemisen

26.9.2023

Aluevaltuusto päätti kokouksessaan 26.9.2023 muun muassa Jämsän ympärivuorokautisen perusterveydenhuollon päivystyksen poikkeusluvan hakemisesta ja käsitteli sidonnaisuuksia.

Jämsän ympärivuorokautisen perusterveydenhuollon päivystyksen poikkeusluvan hakeminen

Aluevaltuusto päätti, että Keski-Suomen hyvinvointialue hakee sosiaali- ja terveysministeriöltä poikkeuslupaa ympärivuorokautisen perusterveydenhuollon päivystyksen järjestämisen jatkamiseen Jokilaakson sairaalassa ajalla 1.1.−31.12.2025 sekä pyytää Itäisen yhteistoiminta-alueen (YTA) hyvinvointialueiden eli Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon hyvinvointialueiden aluevaltuustoja puoltamaan Keski-Suomen hyvinvointialueen poikkeuslupahakemusta ympärivuorokautisen perusterveydenhuollon päivystyksen järjestämiseen Jämsässä Jokilaakson sairaalan yhteydessä.

Sidonnaisuusilmoitusten käsitteleminen

Aluevaltuusto merkitsi tiedoksi tämänhetkiset sidonnaisuusilmoitukset. Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja kehotti henkilöitä, jotka eivät ole toimittaneet sidonnaisuusilmoitustaan tekemään ilmoituksen 30.9.2023 mennessä. Hyvinvointialuelain mukaan tiettyjen hyvinvointialueen luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden on tehtävä sidonnaisuusilmoitus johtotehtävistään ja luottamustoimistaan elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yhteisöissä, merkittävästä varallisuudestaan sekä muistakin sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä luottamus- ja virkatehtävien hoitamisessa.

Aluevaltuuston jäsenen vaihtuminen

Aluevaltuusto päätti myöntää Sonja Aukeelle eron aluevaltuuston jäsenyydestä. Aluevaltuuston puheenjohtaja kutsuu aluevaltuuston varajäsenen Emilia Koikkalaisen Aukeen sijaan jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Aukee pyysi eroa 17.8.2023 Keski-Suomen hyvinvointialueen luottamustehtävistä henkilökohtaisista syistä, joiksi hän ilmoitti muuton toiselle paikkakunnalle.

Työikäisten ja ikääntyneiden lautakunnan jäsenen vaihtuminen

Aluevaltuusto päätti myöntää Piia Flink-Liimataiselle eron työikäisten ja ikääntyneiden lautakunnan jäsenen tehtävästä ja valita työikäisten ja ikääntyneiden lautakuntaan Flink-Liimataisen tilalle Aira Korhosen ja varajäseneksi Tiina Oksasen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Flink-Liimatainen on 21.8.2023 pyytänyt eroa tehtävästään perusteena aikataulupäällekkäisyydet uuden työtehtävän kanssa.

Keski-Suomen hyvinvointialueen talouden puolivuosikatsaus

Aluevaltuusto merkitsi tiedoksi talouden puolivuosikatsauksen ajalta 1.1.−30.6.2023 sekä raportin hyvinvointialueen omistamien yhtiöiden toiminnasta ja taloudesta.

Talousarviokirjan 2023 mittariston sekä mittariston tavoitetasojen päivittäminen

Aluevaltuusto hyväksyi keväällä 2023 päivitetyn strategian- ja talousarviokirjan mittariston, jossa asetetaan tavoitetasot vuodelle 2023 sekä strategiakaudelle 2030. Tavoitetasoja vuosille 2023 ja 2030 on tarkasteltu kevään 2023 aikana.

Arviointikertomukset vuodelta 2022

Aluevaltuusto merkitsi tiedoksi aluehallituksen antamat lausunnot toimenpiteistä, joihin Keski-Suomen hyvinvointialueen ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin arviointikertomukset antavat aihetta.

Aluevaltuusto käsitteli kokouksessaan 13.6.2023 sekä hyvinvointialueen että sairaanhoitopiirin arviointikertomukset, jolloin aluevaltuusto velvoitti aluehallituksen tuomaan aluevaltuustolle lausunnon toimenpiteistä, joihin arviointikertomukset antavat aihetta. 

Keski-Suomen hyvinvointialueen toimielintyöskentelyn tuki -loppuraportti

Aluevaltuusto merkitsi tiedoksi Keski-Suomen hyvinvointialueen toimielintyöskentelyn tuki -loppuraportin. Raportissa esiteltävät prosessikuvaukset kuvaavat lautakuntien ja jaostojen roolia hyvinvointialueen strategisessa johtamisessa ja kirkastavat toimielinten tehtäviä ja vastuita osana hyvinvointialueen laajempaa johtamisjärjestelmää.

Esityslista ja pöytäkirja 

Aluevaltuuston kokouksen esityslista liitteineen löytyy osoitteessa hyvinvointialueen verkkosivuilta. Aluevaltuusto kokouksen pöytäkirja julkaistaan heti kun se on tarkistettu. 

Lisätietoja: 

  • Jani Kokko, aluevaltuuston puheenjohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 341 2860