Hyppää pääsisältöön
Palveluiden järjestäminen Keski-Suomen hyvinvointialueella.

Uutinen

Aluehallitus perusti palvelujohtajien ja arviointijohtajan virat

16.9.2022

Aluehallitus perusti 13.9. kokouksessaan eri palvelualueille tarvittavat palvelujohtajien virat ja arviointijohtajan viran 1.10. alkaen.

Organisaatiosta on nyt päätetty palvelualuetasolle saakka.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialalle 17 uutta johtajavirkaa

Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialaan kuuluvalle Laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus -vastuualueelle perustettiin kolme palvelujohtajan virkaa. Palvelualueet ovat Avosairaanhoito, Sosiaalipalvelut ja Suunterveydenhuollon palvelut.

Koti- ja asumispalvelut -vastuualueelle perustettiin neljä palvelujohtajan virkaa, joiden palvelualueet ovat Keskitetty asiakas- ja palveluohjaus, Kotihoito- ja tukipalvelut, Ikäihmisten asumispalvelut ja Erityisryhmien kotiin vietävät palvelut ja asumispalvelut.

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut -vastuualueelle perustettiin neljä palvelujohtajan virkaa seuraaville palvelualueille: Opiskeluhuollon palvelut, Perheiden peruspalvelut, Lastensuojelun palvelut ja Lasten ja nuorten mielenterveys- ja perheneuvolapalvelut.

Sairaalapalvelut-vastuualueelle perustettiin kuusi palvelujohtaja virkaa, joiden palvelualueet ovat Konservatiivinen palvelualue, Operatiivinen palvelualue, Psykiatrian palvelualue, Päivystys ja ensihoito, Sairaalapalvelut Nova ja Alueellinen osastotoiminta.

Pelastustoimen toimialalla palvelujohtajat toimivat päällikkö-titteleillä

Pelastuslaitoksen toimialalla Keski-Suomen pelastuslaitos -vastuualueella Pelastustoiminta-, Riskienhallinta- ja Ensihoito-palvelualueiden palvelujohtajat toimivat palvelujohtajina pelastuspäällikön, riskienhallintapäällikön ja ensihoitopäällikön titteleillä.

Konsernipalveluiden toimialalle yhdeksän uutta johtajavirkaa 

Konsernipalveluiden toimialaan kuuluvalle Strateginen johtaminen ja järjestäminen -vastuualueelle on tulossa neljä palvelualuetta. Palvelualueet ovat Valmius, varautuminen, turvallisuus ja riskienhallinta, Tietojohtaminen, Strategia ja palveluiden järjestäminen ja Osallisuus ja verkostot. Strategia ja palvelujen järjestäminen -palvelujohtajan tehtävät hoitaa muiden tehtäviensä ohella vastuualuejohtaja.

Palvelutuotannon tukipalvelut -vastuualueelle tulee viisi palvelujohtajaa seuraaville palvelualueille: Ruokapalvelut, Puhtauspalvelut, Välinehuolto, Hankinta ja logistiikka ja Kiinteistö-, tila- ja tekniikkapalvelut.

Hyvinvointialuejohtajan aiemmalla päätöksellä konsernipalveluiden toimialalla on Johtamisen tukipalvelut -vastuualueelle perustettu palvelujohtajan virat seuraaville palvelualueille: Hallintopalvelut, HR-palvelut, Viestintäpalvelut, Tietohallintopalvelut ja Talouspalvelut. Näiden virat ovat parhaillaan avoimena julkisessa haussa, jonka hakuaika päättyy 26.9.

Arviointijohtaja toimii tarkastuslautakunnan esittelijänä

Arviointijohtaja toimii valtuuston tarkastuslautakunnan esittelijänä. Viran kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto.  Eduksi katsotaan osaaminen julkishallinnosta sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen tuntemus. Lisäksi eduksi luetaan kokemus arviointi- tai tarkastustoiminnasta tai tutkijakoulutuksesta sekä tilastollisen ja laadullisen tiedon analysoinnista.

Lisätiedot

HR-valmistelija Riitta Hallberg, riitta.hallberg(at)saarikka.fi, p. 044 459 8946