Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Uutinen

Aluehallitus käsitteli selvityksiä kunnilta ja kuntayhtymiltä siirtyvistä vastuista, sopimuksista ja henkilöstöstä

15.3.2022

Keski-Suomen aluehallituksen toinen kokous pidettiin 15.3.

Keski-Suomen aluehallitus käsitteli kokouksessaan 15.3. Keski-Suomen kuntien ja kuntayhtymien antamia selvityksiä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen käytössä olevista toimitiloista, siirtyvästä irtaimesta omaisuudesta, sopimuksista ja vastuista. Aluehallitus käsitteli myös arvioita siirtyvän henkilöstön määrästä, palkkakuluista ja lomapalkkavelasta. Siirtyvää henkilöstöä on noin 11 500. Aluehallitus päätti esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto päättää ottaa kuntien ja kuntayhtymien antamat selvitykset ja esitykset vastaan ja merkitsee selvitykset tiedokseen, lähettää ne aluehallitukselle takaisin asian valmistelua varten sekä velvoittaa aluehallituksen tuomaan asian aluevaltuuston hyväksyttäväksi 31.8.2022 mennessä. Lisäksi käsiteltiin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Vaalijalan selvitykset.

Seuraavissa kuntien ja kuntayhtymien selvityksiä koskevissa päätöskohdissa seuraavat luottamushenkilöt jääväsivät itsensä:

  • Äänekoski: Kari Kiiskinen
  • Keuruu: Markku Puro
  • Jämsä: Lotta Ahola
  • Viitasaari: Maria Kaisa Aula, Hilma Vepsäläinen
  • Jyväskylä: Eila Tiainen, Mervi Hovikoski, Kaisa Garedew, Katri Savolainen, Janne Luoma-aho, Mauno Vanhala
  • Pihtipudas: Jani Ylälehto
  • Muurame: Ville Väyrynen, Jani Kokko
  • Keski-Suomen sairaanhoitopiiri: Mervi Hovikoski, Ville Väyrynen, Kaisa Garedew, Markku Puro

Aluehallitus päätti lisäksi allekirjoittaa Keski-Suomen hyvinvointialueen vuoden 2021 tilinpäätöksen ja jättää tilinpäätöksen tilintarkastajan tarkastettavaksi ja saattaa tilinpäätöksen tarkastuslautakunnan käsittelyn jälkeen edelleen aluevaltuuston käsiteltäväksi.

Aluehallitus hyväksyi Keski-Suomen hyvinvointialueen viestintäsuunnitelman maalis-joulukuulle. Keski-Suomen hyvinvointialueen viestintäsuunnitelma pitää sisällään viestinnän tavoitteet, periaatteet, keskeiset sidosryhmät ja viestinnän painopisteet. Viestinnässä tärkeitä painotuksia ovat toiminnan jatkuvuus, uudistaminen ja yhteistyö.

Lisäksi aluehallitus käsitteli Keski-Suomen hyvinvointialueen strategiaprosessia. Aluehallitus totesi tehdyt suunnitelmat. Strategiatyö alkaa aluevaltuutettujen teemakeskusteluilla ja 21.3. alkavalla hyvinvointialueelle siirtyvälle henkilöstölle, eri sidosryhmille ja kaikille keskisuomalaisille kohdennetulla kyselyllä. Aluevaltuuston strategiaseminaari pidetään 7.-8.4.

Esityslista ja pöytäkirja

Aluehallituksen kokouksen esityslistan löydät täältä. Samassa osoitteesta löytyy aluehallituksen kokouksen pöytäkirja heti kun se on tarkistettu.

Lisätietoja:

  • aluehallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula, p. 050 530 9697
  • vt. hyvinvointialuejohtaja Kati Kallimo, p. 050 442 2302