Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Uutinen

Aluehallitus käsittelee kokouksessaan 22.3. muun muassa lausuntoja valmistelussa oleviin lainsäädäntömuutoksiin

17.3.2022

Keski-Suomen aluehallitus käsittelee 22. maaliskuuta klo 14 alkavassa kokouksessaan lausuntoja valmistelussa oleviin lainsäädäntömuutoksiin.

Lisäksi aluehallitus käsittelee kokouksessa muun muassa HR- ja palkkajärjestelmän hankintaa, strategiatyötä, vuoden 2023 talousarvion valmistelun käynnistämistä ja hyvinvointialuejohtajan rekrytointiprosessia.

Aluehallituksen käsiteltävänä olevassa lausuntoluonnoksessa vammaispalvelulaista pidetään tärkeänä, että pitkään valmisteltu lakiuudistus saadaan vietyä loppuun. Vammaispalvelulain soveltamisala laajenee, millä on hyvinvointialueen kustannuksia kasvattava vaikutus. Lisäksi lausuntoluonnoksessa todetaan muun muassa, että vammaispalvelulain suhdetta muuhun lainsäädäntöön kuten varhaiskasvatuslakiin ja perusopetuslakiin tulee selkeyttää. Aluehallitukselle esitetään, että se hyväksyy lausunnon.

Sosiaali- ja terveydenhuollon valvontalakiesitystä koskevassa lausuntoluonnoksessa todetaan, että lakiluonnoksen esitykset ovat pääosin selkeitä ja perusteltuja sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen valvontakokonaisuuden yhtenäistämiseksi. Lisäksi lausuntoluonnoksessa esitetään muun muassa, että lakiin kirjattaisiin selkeämmin yhteistyövelvoite valvontaviranomaisen ja hyvinvointialueen välillä koskien rekisteröintimenettelyä. Aluehallitukselle esitetään, että se hyväksyy lausunnon.

Lausuntoluonnoksessa koskien lakeja työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta ja kotoutumisen edistämisestä todetaan, että lakimuutokset ovat pitkälti teknisluonteisia liittyen sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuun siirtymiseen kunnilta hyvinvointialueille. Keski-Suomen hyvinvointialueella on meneillään valmistelut myös työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP-palvelukokonaisuuden) ja kotoutumiseen liittyvien sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamiseksi. Lisäksi lausuntoluonnoksessa ilmaistaan huoli työllisyyden kuntakokeilun ulkopuolella olevien kuntien tilanteesta. Keski-Suomessa on meneillään kaksi työllisyyden kuntakokeilua, joissa on mukana yhteensä seitsemän kuntaa. Kokeilujen ulkopuolella on 15 kuntaa, esimerkiksi pohjoisen Keski-Suomen TYP-verkoston kunnat ovat kokeilun ulkopuolella. Kunnille jää kuitenkin vastuu työmarkkinatuen kuntaosuudesta ja näiden palveluissa voi olla TYP-kriteerit täyttäviä työnhakija-asiakkaita, mutta nämä eivät voi olla toimijana TYP- kokonaisuudessa. Aluehallitukselle esitetään, että se hyväksyy lausunnon.

Hyvinvointialue tarvitsee 1.1.2023 alkaen toimivat HR- ja palkkajärjestelmät sekä taloushallinnon tietojärjestelmät toiminnan käynnistämiseksi. Aluehallitukselle esitetään, että se hankkii HR- ja palkkajärjestelmäksi CGI HR Priman ja SAP HCM:n. Kyseessä on väliaikainen ratkaisu, jolla hyvinvointialueen käynnistyminen voidaan turvata.

Lisäksi aluehallitus käsittelee kokouksessaan muun muassa strategiatyötä, vuoden 2023 talousarvion valmistelun käynnistämistä ja hyvinvointialuejohtajan rekrytointiprosessia.

Kaikkiin asiakohtiin voi tutustua esityslistalta. Esityslista liitteineen löytyy osoitteessa https://hyvaks.fi/paatoksenteko/aluehallitus.

Lisätietoja: vt. hyvinvointialuejohtaja Kati Kallimo, p. 050 442 2302