Hyppää pääsisältöön

Puhelinlinjat ovat ruuhkautuneet useilla Keski-Suomen hyvinvointialueen terveysasemilla Lifecare-potilasjärjestelmässä ilmenneen hitauden vuoksi.

Lue lisää.
Keski-Suomen hyvinvointialueen aluehallitus kokousti 16.1.2024.

Uutinen

Aluehallituksen käsittelyssä valtiovarainministeriön päätökset hyvinvointialueen rahoituksesta

16.1.2024

Keski-Suomen hyvinvointialueen aluehallituksen vuoden ensimmäisessä kokouksessa 16.1.2024 käsittelyssä olivat muun muassa valtiovarainministeriön päätökset hyvinvointialueen rahoituksesta.

Valtiovarainministeriön päätös Keski-Suomen hyvinvointialueelle vuoden 2023 rahoitusta korjaavasta kertakorvauksesta yhteensä 61 076 460

Aluehallitus merkitsi valtiovarainministeriön rahoituspäätöksen tiedoksi ja päätti, että hyvinvointialue ei hae oikaisua valtiovarainministeriön päätökseen.

Valtiovarainministeriö tarkisti vuoden 2023 kertakorvauksen määrän ja myönsi hyvinvointialueille yhteensä 681 411 277 euroa. Keski-Suomen hyvinvointialueelle myönnettiin kertakorvauksena 61 076 460 euroa, josta tammikuussa 2024 maksetaan 48 201 114 euroa. Kertakorvauksen ennakkomaksuna Keski-Suomen hyvinvointialueelle on maksettu keväällä 2023 12 875 346 euroa. Kertakorvaus perustuu kunnilta hyvinvointialueille siirtyvien sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen tehtävien kustannusten vuoden 2022 kuntien talousarviotietojen perusteella laskettuun yhteismäärään.

Valtiovarainministeriön päätös Keski-Suomen hyvinvointialueelle maksettavasta vuoden 2024 rahoituksesta 1 192 220 721 euroa

Aluehallitus merkitsi valtiovarainministeriön rahoituspäätöksen tiedoksi ja päätti, että hyvinvointialue ei hae oikaisua valtiovarainministeriön päätökseen.

Keski-Suomen hyvinvointialueelle myönnetty rahoitus on 1 192 220 721 euroa, ja talousarviossa oleva arvio poikkeaa hieman lopullisesta päätöksestä, mikä korjataan toukokuussa kevään talousarviomuutosten yhteydessä.

Lastensuojelun Keskusliiton jäsenyyden hakeminen

Aluehallitus päätti, että Keski-Suomen hyvinvointialue hakee Lastensuojelun Keskusliiton jäseneksi. Lastensuojelun Keskusliiton neuvottelukuntiin valitaan jäseniä toimikaudelle 2024–2025. Neuvottelukunnat, kuten Lapsi- ja perhepolitiikan neuvottelukunta, Lastensuojelun neuvottelukunta ja Nuorten neuvottelukunta, toimivat keskusliiton yhteydenpidossa jäseniin, edistävät lasten hyvinvointia ja mahdollistavat verkostoitumisen sekä tiedon välittämisen.

Aluevaltuuston jäsenen sekä työikäisten ja ikääntyneiden lautakunnan varajäsenen vaihtuminen

Aluehallitus päätti esittää aluevaltuustolle, että se myöntää Ville Väyryselle eron aluevaltuuston jäsenyydestä sekä työikäisten ja ikääntyneiden lautakunnan varajäsenyydestä. Aluehallitus päätti valita työikäisten ja ikääntyneiden lautakuntaan uuden varajäsenen ja esitti, että aluevaltuuston puheenjohtaja kutsuu aluevaltuuston varajäsenen Ville Väyrysen sijaan jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Toimialajohtajien viransijaisten nimeäminen

Aluehallitus päätti nimetä toimialajohtajien viransijaiset seuraavasti:

Konsernipalveluiden toimialajohtajan viransijaiseksi:

1. Pasi Marjakangas

2. Anu Pihl

Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialajohtajan viransijaiseksi:

1. Tuija Koivisto

2. Juha Paloneva

Pelastustoimen toimialajohtajan viransijaiseksi:

1. Arto Ahlroos

2. Pauli Nurminen

Viransijainen toimii toimialajohtajana vakinaisen viranhaltijan ollessa poissa tai esteellinen tai viran ollessa avoinna.

Virkojen perustaminen

Aluehallitus päätti palauttaa valmisteluun Keski-Suomen pelastuslaitokselle perustettavat 17 virkaa äänestyksen jälkeen (3–10). Virkojen perustamisella on tarkoitus toimeenpanna valtuuston hyväksymä pelastustoimen palvelutasopäätöstä sekä vuoden 2024 talousarviota. Mukana oli muun muassa Viitasaaren paloaseman muuttaminen ympärivuorokautiseksi sekä Äänekosken paloaseman vuorovahvuuden korottaminen. Hallituksen enemmistö halusi lisäselvityksiä, joita käsitellään uudelleen tammikuun aikana aluehallituksessa.

Suostumus Sovatek-säätiön sääntömuutokselle

Aluehallitus päätti antaa suostumuksen Sovatek-säätiön sääntöjen muuttamiseen siten, että Keski-Suomen hyvinvointialue ei jatkossa nimeä jäsentä säätiön hallitukseen.

Sovatek-säätiön hallitus on 8.9.2023 päättänyt muuttaa säätiön sääntöjä, erityisesti kohtaa 4 § Hallitus. Nykyinen käytäntö, jossa Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen sairaanhoitopiiri nimeävät hallituksen jäseniä, muutettaisiin niin, että hallitus täydentäisi itseään ja voisi kutsua uuden jäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Muutoksen taustalla on hyvinvointialueuudistus ja säätiön palvelujen liittäminen Keski-Suomen hyvinvointialueeseen.

Hankintaoikaisuvaatimukset

Aluehallitus päätti hylätä Pomelo-koti Oy:n jättämän hankintaoikaisuvaatimuksen vammaisten henkilöiden asumisen tuen palveluiden hankinnasta.

Aluehallitus päätti hylätä Parikanniemisäätiön jättämän hankintaoikaisuvaatimuksen lastensuojelun sijaishuollon ostopalvelujen hankinnasta.

Ajankohtaiset yhtiöasiat

Aluehallitus merkitsi tiedoksi tulleet osakas- ja edustajistokokouskutsut, täydensi 22.1.2024 pidettävän Jämsän Terveys Oy:n osakaskokousedustajia siten, että talousjohtaja Aija Suntioisen lisäksi hyvinvointialuetta edustavat hyvinvointialuejohtaja Jan Tollet, toimialajohtaja Kati Kallimo ja lakiasiainjohtaja Johanna Aalto ja antoi kokousedustajille tarvittavan evästyksen tuleviin kokouksiin.

Jämsän Terveys Oy on lähettänyt hyvinvointialueelle osakaskokouskutsun.  22.1.2024 pidettävässä kokouksessa käsitellään muun muassa palvelutuotantoon liittyviä osakkaiden välisiä asioita.

2M-IT Oy on lähettänyt hyvinvointialueelle osakaskokouskutsun. 22.1.2024 pidettävässä kokouksessa käsitellään muun muassa osakassopimukseen liittyviä muutosehdotuksia. Aluehallitus on aiemmin päättänyt nimetä kokousedustajaksi konsernipalvelujen toimialajohtaja Lasse Lepän.

Istekki Oy on lähettänyt hyvinvointialueelle kokouskutsun. 31.1.2024 pidettävässä kokouksessa käsitellään muun muassa yhtiön strategiaan liittyviä asioita sekä yhteisen hallitusedustajan nimeämistä. Aluehallitus on aiemmin päättänyt nimetä kokousedustajaksi tietohallintojohtaja Ari-Pekka Paanasen.

Esityslista ja pöytäkirja

Aluehallituksen kokouksen esityslista liitteineen löytyy osoitteessa hyvaks.fi/aluehallitus. Aluehallituksen kokouksen pöytäkirja julkaistaan heti kun se on tarkistettu hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Lisätietoja:

  • Maria Kaisa Aula, aluehallituksen puheenjohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 530 9697, mariakaisa.aula(at)hyvaks.fi
  • Jan Tollet, hyvinvointialuejohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 400 0073, jan.tollet(at)hyvaks.fi