Hyppää pääsisältöön

Tervetuloa uusille sivuillemme. Sivujamme täydennetään edelleen. Alkuvuodesta 2023 löydät sosiaali- ja terveyspalvelut myös kuntasi verkkosivuilta.

Pelastustoiminta

Keski-Suomen pelastustoimen verkkosivut löydät valtakunnallisesta pelastustoimi.fi-osoitteesta.

Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.

Keski-Suomen pelastuslaitos-liikelaitos tuottaa toiminta-alueellaan pelastustoimen tehtävät sekä osassa maakuntaa ensihoitopalvelut. Pelastustoimen tehtävät määräytyvät pelastuslaissa ja niitä ovat onnettomuuksien ennaltaehkäisy, pelastustoiminta ja varautuminen poikkeusoloihin. Näiden tehtävien lisäksi pelastuslaitos tekee yhteistyötä eri viranomaisten ja muiden pelastuslaitosten kanssa. Pelastustoimen tehtävien tarkoituksena on ihmisten, ympäristön ja omaisuuden suojaaminen.

Lisäksi muiden pelastustehtävien suorittaminen ja yleisen turvallisuuden ylläpito. Pelastustoiminnan tehtävät:

  • ihmisten, ympäristön ja omaisuuden pelastaminen sekä suojaaminen
  • onnettomuuden aiheuttamien vahinkojen ja seurausten lieventäminen ja rajoittaminen
  • pelastustoiminnan kohteita ovat tulipalot, liikenneonnettomuudet, ihmisen pelastamis- ja vahingontorjuntatehtävät.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen alueella on neljä vakinaisesti ympäri vuorokauden miehitettyä paloasemaa:Jyväskylässä Ristonmaan, Seppälän ja Vaajakosken paloasemat sekä Äänekosken paloasema. Päiväpaloasemilla joita ovat Viitasaari, Saarijärvi, Laukaa, Keuruu ja Jämsä. Paloasemilla on 3-4 hengen välitön lähtövalmius virka-aikana. Lisäksi maakunnan aluella toimii 19 sopimuspalokuntaa ja 25 asemalla on sivutoimista henkilöstöä.