Hyppää pääsisältöön

Tervetuloa uusille sivuillemme. Sivujamme täydennetään edelleen. Alkuvuodesta 2023 löydät sosiaali- ja terveyspalvelut myös kuntasi verkkosivuilta.

Laboratorio

Fimlab Laboratoriot Oy tuottaa Keski-Suomen hyvinvointialueen laboratoriopalvelut lukuun ottamatta Saarijärveä, Karstulaa, Kannonkoskea, Kivijärveä, Kyyjärveä, Viitasaarta ja Pihtipudasta, joilla on omat laboratoriot ja näytteenottopisteet. Fimlabin näytteenottopisteitä on Keski-Suomessa useita ja ne toimivat pääosin ajanvarauksella. Päivystysnäytteet otetaan ilman ajanvarausta.

Kenelle

Kaikille keskisuomalaisille

Toimi näin

Fimlabin näytteenottolaboratorioissa asioidaan ensisijaisesti ajanvarauksella. Varaamalla ajan pääset jonottamatta laboratoriotutkimuksiimme.

Ajanvaraus on aina pakollinen seuraaviin tutkimuksiin: sokerirasitus, gynekologiset näytteet, seksitautinäytteet sieninäytteet.

Varaa aikasi sähköisesti netissä tai puhelimitse 010 808 515 (arkisin ma–pe klo 7–18). Peru aikasi joko sähköisesti vahvistusviestissä saamallasi varausavaimella tai soittamalla ajanvarausnumeroon 010 808 515 (arkisin ma–pe klo 7–18).

Sairaala Novassa voit asioida vuoronumerolla seuraavissa asioissa: hoitoyksikkösi on pyytänyt tutkimukset päivystyksenä (verikokeet ja/tai sydänfilmi eli EKG), haet tarvikkeita kotinäytteenottoa varten tai palautat kotona otettuja näytteitä.

Asiointi Nopsassa:

Fimlabin Nopsa-pikapalvelu palvelee ilman ajanvarausta, ilmoittautumista ja vuoronumeroa. Nopsa sopii sinulle, jos

- olet tulossa antamaan verinäytteen ja sinulla on julkisen terveydenhuollon tekemä lähete verikokeisiin

- sinulla on mukanasi henkilökortti (esim. Kela- tai ajokortti)

- olet aikuinen tai nuori Keski-Suomessa Nopsa-pisteet palvelevat sekä keskussairaalan laboratoriossa Novassa että Näytteenottokeskuksessa Telefoonikujalla.

Mikäli asut Saarijärvellä, Karstulassa, Kannonkoskella, Kivijärvellä, Kyyjärvellä, Viitasaarella tai Pihtiputaalla, ota yhteyttä omalle terveysasemallesi laboratoriotutkimuksia varten. Viitasaaren ja Pihtiputaan asiakkaat voivat varata ajan myös sähköisesti eTerveyspalvelujen kautta.