Hyppää pääsisältöön

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuollon palvelut on suunnattu peruskoululaisille ja heidän perheilleen. Kouluterveydenhuollon tavoitteena on tukea oppilaan tervettä kasvua ja kehitystä sekä edistää koko kouluyhteisön hyvinvointia. Työtä tehdään luottamuksellisesti yhdessä oppilaiden, vanhempien, opettajien ja muun oppilashuollon henkilöstön kanssa.

Kouluterveydenhuollossa kaikkien oppilaiden terveys tarkastetaan vuosittaisessa terveystarkastuksessa. Ensimmäisellä, viidennellä ja kahdeksannella luokalla terveystarkastus on laaja, jolloin siihen sisältyy terveydenhoitajan ja lääkärin osuus sekä tiivis yhteistyö vanhempien kanssa. Terveystarkastusten lisäksi kouluterveydenhuollossa tavataan oppilaita ja perheitä lisäkäynneillä ja avoimilla vastaanotoilla yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Kouluterveydenhuollossa järjestetään myös muita tarpeellisia erikoistutkimuksia, jos oppilaan terveydentila sitä edellyttää. Tällaisia voivat olla esimerkiksi silmälääkärin tutkimukset.

Kenelle

Peruskoululaisille ja heidän perheilleen

Toimi näin

Saat yhteyden kouluterveydenhuoltoon oman oppilaitoksesi ohjeiden mukaan.

Jyväskyläläiset voivat varata Hyviksen kautta ajan 1. ja 5. luokan terveystarkastuksiin sekä 15 tai 30 minuutin kontrollikäynnille (alle 12-vuotiaat) kouluterveydenhoitajalle.

Muuramelaiset voivat varata Hyviksen kautta ajan 1. ja 5. luokan terveystarkastuksiin.

Laukaan, Keuruun, Multian, Petäjäveden, Konneveden, Toivakan, Joutsan ja Luhangan asukkaat voivat varata Hyviksen kautta ajan kouluunlähtötarkastukseen eli 1. luokan laajaan terveystarkastukseen.