Hyppää pääsisältöön

Järjestöt

Yhteistyö keskisuomalaisten järjestöjen kanssa on meille tärkeää, sillä järjestöjen toiminnan avulla edistetään ja vahvistetaan asukkaiden hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta. Järjestöjen toiminnat täydentävät julkisia palveluita, esimerkiksi järjestöjen tarjoama tuki voi olla osa palveluketjua tai -kokonaisuutta.

Keski-Suomen hyvinvointialueen valmistelu ja sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen uudistus vaikuttavat keskisuomalaisten järjestöjen toimintaan, joten teemme tiivistä yhteistyötä järjestöjen kanssa valmistelun ajan. Myös järjestöjen keskinäinen yhteistyö on tärkeää asiakkaiden tarpeiden ja kokonaisuuksien hahmottamisen kannalta.

Järjestöyhteistyön ja osallisuuden toimintamallit

Valmistelemme järjestöyhteistyön ja osallisuuden toimintamalleja Keski-Suomeen. Olemme keränneet kommentteja mallien sisällöistä asukkailta, järjestöiltä, ammattilaisilta, kokemusasiantuntijoilta ja vapaaehtoisilta. Nyt kun siirrymme aineiston ja näkökulmien keräämisestä mallien kiteyttämiseen, siirtyy painopiste tiivistämiseen ja konkretisoimiseen. Yhteisenä tehtävänä on rakentaa mallit, jotka ovat sekä toimintaa kehittäviä että realistisia, ja jotka ottavat huomioon sekä asukkaiden, järjestöjen että kuntien näkökulmat.

Kommentointikierroksen vastauksia ja niiden vaikutuksia malleihin käsitellään erilaisissa verkostotapaamisissa ja työryhmissä.

OmaKS.fi-palvelussa kootusti järjestöt

Järjestöt tarjoavat jäsenilleen muun muassa vertaistukea, tietoa sairauksiin tai eri elämäntilanteisiin, hyvinvointiin, terveyteen ja turvallisuuteen liittyen sekä virkistys- ja vapaa-ajan toimintaa. OmaKS.fi:lle, Keski-Suomen digitaalisen sosiaali- ja terveyskeskuksen verkkosivuille on koottu paikallisia, maakunnallisia sekä valtakunnallisia järjestöjä.

Tutustu OmaKS.fi:n järjestöt-sivuun
.

Yhdistystori.fi-palvelu yhdistyksesi työkaluksi

Kannustamme Keski-Suomessa toimivia järjestöjä päivittämään ja ylläpitämään tietojaan yhdistystori.fi-palvelun on kautta. Sivustolla saat yhdistyksellesi näkyvyyttä tuhansille palvelun käyttäjille.

Kerro palvelussa järjestöstänne tai yhdistyksestänne sekä toiminnastanne helposti ja maksutta. Palvelusta löydät myös toimintaanne kehittäviä koulutuksia, työkaluja, yhteistyöverkostoja sekä tukea ja neuvontaa.

Etsi yhdistyksiä ja järjestöjä
Yhdistystorin hakukoneella.

Uutiskirjeet

Järjestöille suunnatuissa uutiskirjeissä kerromme muun muassa hyvinvointialueen valmistelusta sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen uudistuksen ajankohtaisista asioista järjestöjen näkökulmasta. Liity uutiskirjeen tilaajaksi lomakkeella.  

Viimeisimmät uutiskirjeet: