Hyppää pääsisältöön

Yhdyspintajaosto tunnistaa ja mallintaa hyvinvointialueen, kuntien ja sidosryhmien yhteistyöprosesseja

10.12.2021

Kokouksessa kuultiin katsaukset valmistelun kansallisesta ohjauksesta, alueellisen toimeenpanon tiekartan tehtävien etenemisestä, meneillään olevalta kuntakierrokselta sekä järjestöyhteistyön ja osallisuuden sekä pelastustoimen osalta.

Yhdyspintajaoston tehtävänä on muun muassa suunnitella, tunnistaa, määrittää, mallintaa ja kuvata hyvinvointialueen, kuntien ja sidosryhmien yhdyspintoja ja yhteistyöprosesseja. Yhteistyö eri toimijoiden välillä on tärkeää, jotta asiakkaiden asiointi ja palvelut ovat selkeät ja katkeamattomat, vaikka palvelun järjestäjä asiakkaan polulla vaihtuisikin.

Yhdyspintajaoston neljännessä kokouksessa 9.12.2021 kuultiin ajankohtaiskatsaukset valmistelun kansallisesta ohjauksesta, alueellisen toimeenpanon tiekartan tehtävien etenemisestä, meneillään olevalta kuntakierrokselta sekä työryhmäkatsaukset järjestöyhteistyön ja osallisuuden sekä pelastustoimen osalta.

Yhdyspintajaoston edellisessä eli marraskuussa pidetyssä kolmannessa kokouksessa kuultiin työryhmien välikatsaukset pelastustoimen sekä perhekeskustoiminnan yhdyspintatyöskentelystä.  Kolmannessa kokouksessa tuotiin esille myös uusia selvitettäviä yhdyspintateemoja, kuten nuorisopalvelut, liikuntapalvelut sekä ikäihmisten matalan kynnyksen palvelut.

Aiemmin listattuja tärkeitä kuvattavia kokonaisuuksia ovat varhaiskasvatus ja opetuspalvelut, oppilashuolto, perhekeskukset, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, työllisyyden edistäminen, tukipalvelujärjestelyt, vapaa-ajan ja kulttuuripalvelujen tehtävät, maankäytön ja infran ratkaisut sekä järjestökoordinaatio.

Yhdyspintajaoston seuraava kokous on tammikuussa.

Lisätietoja:

  • Hanna Helaste, ensimmäinen varapuheenjohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, väliaikainen valmistelutoimielin, p. 040 074 2751, hanna.helaste(at)jamsa.fi