Hyppää pääsisältöön
Hyvinvointi, terveys ja turvallisuus ovat Keski-Suomen hyvinvointialueen strategian ytimessä.

Uutinen

Voi hyvin -kiertue lähestyy ikäihmisiä kumppanuuden voimalla

14.8.2024

Saarijärven kumppanuuspöydässä keväällä ideoitu Voi hyvin -kiertue starttasi Karstulan Rantakylältä tiistaina.

Uudenlainen yhteistyö kuljettaa nyt Keski-Suomen hyvinvointialueen kärkiteemoja hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta keskustoista kylille ikäihmisten luo. Järjestämisessä yhteistyötä tekevät Keski-Suomen hyvinvointialue, kunnat, seurakunnat ja järjestöt. Monissa tilaisuuksissa on mukana myös Poken opiskelijoita.

Kiertue etenee Karstulassa Kimingille 17.9., Vastingille 1.10. ja kirkonkylälle 12.11. Syksyn aikana kiertue ehtii myös Laukaaseen, Kannonkoskelle, Kivijärvelle, Kyyjärvelle ja Saarijärvelle, jossa omat päivänsä saavat Mahlu, Kalmari ja Lannevesi. 

Kiertue kannustaa yksilöä ja yhteisöjä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen

Voi hyvin -tapahtumassa jumpataan, lauletaan ja tutustutaan mielen hyvinvointia ja arjen turvallisuutta tukeviin asioihin. Esittelyssä ovat digitaalinen asiointi ja laaja seniorin hyvinvointia ja arkea tukeva sisältö hyvinvointialueen Seniorille-sivustolla. Osallistujat pääsevät testaamaan toimintakykyään ja kuntoaan ”Meijän polku – liiku ja huilaa Keski-Suomessa (2017-2047)” -kansanterveysliikkeen sivustolta löytyvien hyvinvointitestien avulla. Pelastuslaitos ohjaa turvallisuusasioissa ja antaa kävijöille kotitehtäväksi Kodin turvallisuuden tarkistuslistan.  

Yhteisen tekemisen avulla pyritään ikääntyvien toimintakyvyn vahvistamiseen sekä tietoisuuden lisäämiseen niistä mahdollisuuksista, joita oman hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen ja ylläpitoon on olemassa. Kuntotestauksien tuloksista ja asiakaspalautteista tehdään alueittaiset yhteenvedot, joiden avulla jatkossa voidaan valita kohdennettuja tapahtumasisältöjä kyläkunnille. Pidemmän aikavälin tavoitteena on saada juurrutettua terveyden edistämisen toimintaa kylien arkeen. 

Tietoa tapahtumista saa erilaisista senioreille suunnatuista kumppanien tilaisuuksista sekä hyvinvointialueen nettisivuilta. Joillakin kylillä seniorien kutsumiseen osallistuvat aktiivisesti myös paikallismedia ja kyläyhdistykset.  

Lisätiedot:

  • Anne-Mari Hakala, palvelupäällikkö, kotihoidon varhaisen tuen palvelut, Keski-Suomen hyvinvointialue, p 040358 1565, anne-mari.hakala(at)hyvaks.fi 
  • Anna-Kaisa Manninen, palveluvastaava pohjoinen alue, kotihoidon varhaisen tuen palvelut, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 044 711 4537, anna-kaisa.manninen(at)hyvaks.fi