Hyppää pääsisältöön
Paloauton keula

Uutinen

Viitasaaren paloasema aloittaa syyskuussa ympärivuorokautisen toiminnan

26.8.2024

Viitasaaren aseman toiminnan muuttaminen ympärivuorokautiseksi parantaa koko pohjoisen Keski-Suomen valmiutta. Toiminnan laajentaminen perustuu pelastustoimen riskiarvioon. Uusi toiminta-aika alkaa 20.9.2024.

Muutoksen myötä pelastusyksikkö on Viitasaarella valmis lähtemään hälytystehtävälle välittömästi kaikkina vuorokaudenaikoina. Tähän asti vastaava lähtövalmius oli taattu vain arkena virka-aikana, jolloin viikonloppuisin ja iltaisin lähdöissä saattoi olla viivettä.

Viitasaaren paloaseman ympärivuorokautisen toiminnan laajentaminen pohjautuu pelastustoimen riskiarvioon sekä tämän perusteella laadittuun palvelutasopäätökseen ja kehittämissuunnitelmaan. Näiden toteutus on hyväksytty Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuustossa marraskuussa 2023.

– Muutos parantaa koko pohjoisen Keski-Suomen valmiutta vastata hätätilanteisiin. Siten varmistetaan avun saanti Viitasaaren alueilla, jotka tulee palvelutasopäätöksen mukaisesti tavoittaa kymmenen minuutin kuluessa hälytyksestä, pelastuspäällikkö Arto Ahlroos kertoo.

Henkilöstön määrä kasvaa

Muutoksessa kahden nykyisen työntekijän päivätyö vaihtuu vuorotyöksi ja asemalle on rekrytoitu uusia työntekijöitä sekä tehty sisäisiä siirtoja. 

– Rekrytointi oli onnistunut, sillä hakijoita oli runsaasti, kertoo aluepalomestari Henri Vänni

Jatkossa asemalla työskentelee neljä päällystöviranhaltijaa ja 16 operatiivisen pelastustoimen henkilöä. Uusi järjestely ei poista sopimuspalokuntalaisten tarvetta, ja asemalla jatkaa 25 sopimuspalkkaista henkilöä eli vapaaehtoista palokuntalaista.

Viitasaaren uusi paloasema valmistui vuonna 2021. Pelastustehtäviä paloasemalla on vuosittain noin 200. Tehtävämäärien arvioidaan kasvavan jonkin verran tulevaisuudessa, kun ympärivuorokautinen pelastusyksikkö tukee myös naapuriasemien virka-aikaista toimintavalmiutta.

Aseman ensihoitoyksiköiden osalta tilanne ei muutu: jatkossakin asemalla operoi yksi ympärivuorokautinen ja yksi 12/7 ensihoitoyksikkö.

Lisätietoja

  • Henri Vänni, aluepalomestari, henri.vanni(at)pelastustoimi.fi, p. 044 459 7701