Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Talousjaosto selvitti mm. leasing-sopimuksia sekä investointitarpeita tulevalla hyvinvointialueella

17.12.2021

Jaosto kokoontui keskiviikkona 16.12.2021.

Talousjaoston kuulumiset 16.12.2021

Talousjaostossa käytiin läpi leasing-sopimusten siirtymistä hyvinvointialueille 1.1.2023. Leasing-sopimuksia on alueella mm. autoista, monitoimilaitteista, työasemista, sairaanhoito laitteista jne. Kokouksessa todettiin, että leasing-sopimusten siirrosta ja mahdollisista uusista leasing-sopimuksista hyvinvointialueille tarvitaan vielä tarkennettua tietoa.

Investointitarpeet tulevalla hyvinvointialueella

Kokouksessa keskusteltiin myös nyt kartoitetuista hyvinvointialueille tulevista investointitarpeista. Alustavassa tarkastelussa olivat mm.  aineettomien hyödykkeiden investoinnit kuten esim. tietojärjestelmät ja aineellisten hyödykkeiden investoinnit kuten esim. rakennusten peruskorjaukset ja erilaiset laitteet.

Hyvinvointialueiden investointeja rajoittaa valtioneuvoston vahvistama lainanottovaltuus, ja hyvinvointialueita koskee myös velvollisuus laatia investointisuunnitelma ministeriön hyväksyttäväksi. Hyvinvointialueen rahoituksen riittävyys varmistetaan vuosittain vahvistettavalla investointeja varten otettavan pitkäaikaisen lainan ottamista koskevalla rajoitteella. Kokouksessa todettiin, että keskustelua aiheesta jatketaan myöhemmissä kokouksissa.

Talous- ja tilatietojen kerääminen nykyorganisaatioista on valmistumassa

Sopimuskartoitus jatkuu edelleen ja viimeisiä käyttötaloustietoja saadaan viikolla 50.

Tahe-palveluntuottaja ja tahe-tietojärjestelmät.

Ratkaisuja toiminnan käynnistämisvaiheen talouspalveluista ja käytettävistä talouden tietojärjestelmistä on tehty ja tehdään.

  • Monetra Keski-Suomi jatkaa talous- ja henkilöstöhallinnon peruspalvelujen palveluntuottajana myös vuonna 2023.
  • Toiminnan aloituksessa käytettävistä talous- ja henkilöstöhallinnon tietojärjestelmistä päätettiin vaten kokouksessa 16.12.2021.

Seuraavana talousjaoston työ jatkuu mm. voimaanpanolain mukaisten siirtyvään omaisuuteen, tiloihin ja sopimuksiin liittyvien selvitysten valmistelussa, selvitykset tulee antaa 28.2.2022 mennessä.

Talousjaoston sivut hyvaks.fi-sivustolla.