Hyppää pääsisältöön
Sairaanhoitaja kannettavan tietokoneen kanssa katsoo asiakasta.

Uutinen

Keuruun, Saarijärven ja Viitasaaren viikonloppujen kiirevastaanottotoimintaan on tulossa väliaikaisia muutoksia 7.9. alkaen

19.8.2024

Keuruun, Saarijärven ja Viitasaaren viikonloppujen kiirevastaanottotoimintaan on tulossa väliaikaisia muutoksia 7.9. alkaen.

Keuruun, Multian ja Petäjäveden asukkaiden viikonloppujen ja arkipyhien kiirevastaanotot järjestetään väliaikaisesti Jyväskylässä Sairaala Novan yhteispäivystyksessä 7.9. alkaen kello 8–22. Arkisin kiirevastaanotto toimii Keuruulla normaalisti kello 8–16.

Saarijärven, Karstulan, Kivijärven, Kannonkosken ja Kyyjärven asukkaiden viikonloppujen ja arkipyhien kiirevastaanotot järjestetään 7.9. alkaen väliaikaisesti Äänekosken terveysasemalla kello 8–18. Arkisin kiirevastaanotto toimii Saarijärvellä normaalisti kello 8–18.

Viitasaaren, Pihtipuutaan ja Kinnulan alueen asukkaiden viikonloppujen ja arkipyhien kiirevastaanotot järjestetään 7.9. alkaen väliaikaisesti Äänekosken terveysasemalla kello 8–18. Arkisin kiirevastaanotot toimivat normaalisti. Viitasaarella kiirevastaanottoja järjestetään maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina kello 8–18 ja Pihtiputaalla tiistaina ja torstaina kello 8–18.

Sairaala Novan yhteispäivystyksen kiirevastaanotto toimii joka päivä kello 22 asti.  

Yöaikainen kello 22–8 päivystystoiminta Sairaala Novassa on tarkoitettu vain niille potilaille, joiden sairauden tai tapaturman vuoksi hoitoa ei voida turvallisesti siirtää päiväaikana tehtäväksi.  Kun pohdit yhteispäivystykseen lähtemistä ja oma terveysasemasi on kiinni, soita aina ensin maksuttomaan päivystysapunumeroon 116117. 

Muutosten syynä on lääkäripula

Näillä väliaikaisilla muutoksilla turvataan viikonloppujen ja arkipyhien kiireenvastaanottotoiminta pohjoisen ja läntisen Keski-Suomen asukkaille. Väliaikaiset muutokset johtuvat lääkäripulasta ja siitä, että palveluverkkopäätöksen mukaisen kiirevastaanottopalvelujen toimeenpano on viivästynyt hallinto-oikeudelle tehdyn toimeenpanokieltovaateen vuoksi.

Keuruulla lääkäripulan lisäksi sairaanhoitajista on niukkuutta. Myös ostolääkäriyrityksillä on ollut jo nykytilassa vaikeuksia toimittaa Keuruun kiirevastaanotolle lääkäreitä. Henkilöstöä ei riitä viikonlopuiksi. Samalla kiirevastaanottomuutoksen myötä alueen asukkaita pystytään palvelemaan nykyistä paremmin arkisin.

Pohjoisen alueen terveysasemilla lääkärien ennakoitu vajaus vakituisista lääkäreistä on noin 40 prosenttia ja henkilöstöä ei riitä viikonlopuiksi. Samoin pohjoisessa Keski-Suomessa alueen asukkaita pystytään palvelemaan muutoksen vuoksi nykyistä paremmin arkisin.

Näillä väliaikaisilla muutoksilla turvataan pohjoisen ja läntisen Keski-Suomen asukkaiden kiirevastaanottopalvelut, kunnes palveluverkkopäätöksen mukaiset kiirevastaanottopalvelut otetaan käyttöön myöhemmin syksyllä.

Kiirevastaanotot ja päivystys: www.hyvaks.fi/paivystys

Lisätietoja:   

  • Jari Raudasoja, avosairaanhoidon palvelujohtaja, Laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus, jari.raudasoja(at)hyvaks.fi, puh. 014 269 5904