Hyppää pääsisältöön
Kahden eri ihmisen käden sormet muodostavat sydämen.

Uutinen

Keski-Suomen hyvinvointialue mukana Jyväskylä Pride -tapahtumassa

26.8.2024

Keski-Suomen suurinta Pride-viikkoa vietetään Jyväskylässä 2.−8.9. Keski-Suomen hyvinvointialue osallistuu Pride-viikon huipentavaan Lounaispuiston perheystävälliseen ja maksuttomaan puistojuhlaan lauantaina 7.9. kello 13.00–16.30.

Keski-Suomen hyvinvointialueella on puistojuhlassa esittelypiste, jossa kerrotaan hyvinvointialueen palveluista. Paikalla on muun muassa seksuaalineuvojia, joiden kanssa voi puhua esimerkiksi sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta, hyvinvoinnista ja terveydestä.

Kohtaamme ihmislähtöisesti ja yhdenvertaisesti

- Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat toimintamme kulmakiviä. Toivottavasti kohtaamme hyvinvointialueen eri ikäisiä asukkaita tapahtumassa. Lämpimästi tervetuloa juttusille ja tutustumaan palveluihimme, kertoo nuorten etätyöntekijä Miia Matilainen Keski-Suomen hyvinvointialueelta. 

- Seksuaaliterveydestä löytyy tietoa verkkosivuiltamme. Kaikenikäiset voivat keskustella esimerkiksi identiteettiin ja hyvinvointiin liittyvistä asioista luottamuksellisesti myös seksuaalineuvonnan chatissa. Nuorille Hyvaks -Instagram-kanavalla kerromme vuorovaikutteisesti seksuaalisuuden moninaisuudesta, positiivisesta minäkuvasta, levon merkityksestä, somesta sekä arjenhallinnan teemoista, muistuttaa Matilainen.

Edistämme keskisuomalaisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta

Keski-Suomen hyvinvointialue edistää keskisuomalaisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta yhdessä kuntien, järjestöjen, yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Hyvinvointialueen toimintaa ohjaavat ihmislähtöisyys, yhdenvertaisuus ja avoimuus. Tavoitteena on tukea keskisuomalaisten hyvää arkea.

- Meidän on tärkeää olla eri tapahtumissa, joissa kohtaamme ihmisiä ja asukkaitamme. Pride-tapahtumassa esimerkiksi nuorilla voi olla paljon mieltä askarruttavia kysymyksiä omaan terveyteen tai seksuaalisuuteen liittyen. Näistä asioista voi keskustella meidän kanssamme, kertoo palvelujohtaja Nina Peränen Keski-Suomen hyvinvointialueelta.

Pride on maailmanlaajuinen liike, joka puolustaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhtäläisiä oikeuksia. Pride-kulkueet ja tapahtumat nostavat teemaa näkyvästi esille vuosittain ympäri maailmaa. 

Lisätietoja:

  • Miia Matilainen, nuorten etätyöntekijä, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 612 7349, miia.matilainen(at)hyvaks.fi
  • Nina Peränen, palvelujohtaja, Hyvinvointi ja kumppanuudet, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 594 6783 , nina.peranen(at)hyvaks.fi