Hyppää pääsisältöön
Kahden ikä-ihmisen kädet pöydällä.

Uutinen

Attendo Oy:n Hoivakoti Kalmarin toiminta Saarijärvellä on päättymässä

29.7.2024

Saarijärvellä sijaitsevan Attendo Kalmari hoivakodin toiminta on päättymässä 31.8.2024 mennessä. Hoivakoti Kalmari on tarjonnut ympärivuorokautista palveluasumista ikäihmisille.

Attendo Oy on irtisanonut Kalmarin hoivakodin ostopalvelusopimuksen hyvinvointialueen kanssa päättymään 31.8.2024. Hoivakodin toimintaa on tarkoitus jatkaa muissa toimipisteissä Saarijärvellä tai sen lähialueilla asiakkaiden toiveet huomioiden. Kalmarin hoivakodin yksikkö on ollut pieni, siellä on ollut paikka 14 ikäihmiselle ja kiinteistön kunto on heikko. Saarijärvellä on uusi isompi yksikkö, jossa on tarkoituksenmukaiset tilat hoivakodin toimintaan. 

Keski-Suomen hyvinvointialue on ollut sopimuskumppanina Kalmarin palveluiden osalta. Sopimuksen päättymiseen liittyvät muutokset on suunniteltu yhteistyössä hyvinvointialueen ja Attendon kesken. 

- Järjestämme kaikille asukkaille uuden hoivakotipaikan. Jatkossakin asiakkaamme saavat turvallisen ja laadukkaan arjen ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa. Olemme kuulleet jokaisen asukkaan toiveen uudesta hoivapaikasta ja jatkosuunnitelmat ovat hyvin edenneet, kertoo palvelujohtaja Mirja Ahoniemi Keski-Suomen hyvinvointialueelta.  

- Attendo Kalmarissa on ollut erinomaisen sitoutuneet työntekijät, joille pystymme kaikille tarjoamaan samaa työtä muutaman kilometrin päästä toisesta kodistamme, Attendo Herajärvestä. Meillä on ollut hyvä yhteistyö hyvinvointialueen kanssa, ja yhteinen tavoitteemme onkin ollut tarjota laadukasta hoivaa sitä tarvitseville, kertoo aluepäällikkö Suvi Lammela Attendolta. 

Hoivakoti Kalmarin toiminnan päättymisestä on tiedotettu asukkaita ja heidän läheisiään heinäkuun ensimmäisillä viikoilla. 

Lisätietoja: 

  • Saara Paananen, palvelupäällikkö, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 011 5656, saara.paananen(at)hyvaks.fi 
  • Mirja Ahoniemi, palvelujohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, 040 550 3719, mirja.ahoniemi(at)hyvaks.fi (lomalla 5.8.2024 asti) 
  • Suvi Lammela, aluepäällikkö, Attendo Oy, p. 041 731 8852, suvi.lammela(at)attendo.fi