Hyppää pääsisältöön

Digitaalinen asiointimme on uudistunut – keskustele ammattilaistemme kanssa uudella digialustalla.

Siirry asioimaan.

Turvallisuus

Kenenkään ei tarvitse kokea arjessaan fyysistä tai henkistä turvattomuutta, kiusaamista tai väkivaltaa. Tälle sivustolle on listattu keskisuomalaisia ja valtakunnallisia apua tarjoavia järjestöjä ja organisaatioita.

Jokaisella tulee olla oikeus koskemattomuuteen. Väkivallan uhrille sekä tekijälle löytyy apua, ensimmäinen askel on ottaa asia puheeksi.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksestä saat välitöntä apua ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. p. 014 266 0149

Kriisikeskus Mobilesta kriisiapua kun

  • elämässäsi on kriisi
  • olet kokenut menetyksen
  • olet kokenut väkivaltaa
  • olet käyttäytynyt väkivaltaisesti tai olet huolissasi omasta käyttäytymisestä
  • sinulla on itsetuhoisia ajatuksia
  • olet joutunut tai epäilet joutuneesi rikoksen uhriksi
  • kohtaat työssäsi asiakkaita, jotka ovat kokeneet kriisin ja haluat konsultoida ja/tai ohjata asiakkaita kriisi- tai väkivaltatyöhön tai itsemurhien ehkäisy- ja/tai rikosuhripäivystystyöhön.

Toiminta-aikamme on arkipäivisin ma-to klo 8-20 ja pe klo 8-17. 

Muistathan akuutin hädän hetkellä soittaa aina 112.

Perhe- tai lähisuhdeväkivaltaan löydät tukea esimerkiksi Ensi- ja turvakotien liitolta sekä Mannerheimin lastensuojeluliitolta. Naisten linja on tarkoitettu kaikenikäisille väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille ja heidän läheisilleen. Nollalinja: Lähisuhdeväkivallalle ja naisiin kohdistuvalle väkivallalle palvelee myös puhelimitse numerossa 080 005 005.

Lasten ja nuorten auttava puhelin (116 111) ja chat löytyvät MLL:n sivuilta. Nuortennetin apua väkivaltaan -sivuilta löydät myös ohjeita ja apua.

Katso kaikki tukea tarjoavat linkit haitarivalikosta alta. Apua on saatavilla monesta paikasta. Yksin ei tarvitse jäädä. Tukilinkkejä löydät niin eritilanteisiin, yleisiin kriisitilanteisiin ja väkivaltaan.

Iäkkäiden ihmisten turvallisuuteen Jyväskylässä löytyy kaupungin sivuilta apua ja työkaluja. Voit täyttää verkossa huoli-ilmoituksen iäkkäästä jyväskyläläisestä sekä hankkia turvapuhelimet ja -rannekkeet kotiin. Ennakoivaa työtä voit tehdä myös arvioimalla asumistarpeesi.

Yleiseen kodin turvallisuuteen auttavat Kodin turvaopas ja kodin turvallisuuden tarkistuslista.

Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Olisi hyvä, jos kotoa löytyisi aina vähintään kolmeksi vuorokaudeksi ruokaa ja lääkkeitä. Lue lisää kotivarasta pelastustoimen verkkosivuilta.