Hyppää pääsisältöön
Hammaslääkärit.

Palveluntuottajille ja yrityksille

Palvelusetelit siirtyvät hyvinvointialueelle

Hyvinvointialueen palvelusetelitoiminnan turvallisen siirtymisen varmistaminen edellyttää siirtymäaikaa. Siirtymäajan tarkoituksena on turvata asiakkaille palvelusetelipalveluiden jatkuvuus ilman keskeytyksiä. Siirtymäaika alkoi hyvinvointialueelle siirryttäessä 1.1.2023 ja päättyy uusien palveluseteleiden käyttöönottoon 1.4.2023.

Siirtymäaikana 1.1.–31.3.2023 palvelusetelituottajina voivat toimia hyvinvointialueen kunnissa ja hyvinvointialueelle siirtyvissä organisaatioissa hyväksytyt tuottajat.

Siirtymäajalla palveluntuottajat toimivat palveluseteleitä käyttäneiden kuntien ja organisaatioiden hyväksymillä käytännöillä ja sääntökirjoilla.

Palveluntuottajien ei tarvitse hakea tuottajiksi uudelleen vuodenvaihteessa. Asiakkaat voivat käyttää siirtymäajalla omassa kunnassaan tai sairaanhoitopiirissään hyväksyttyjä palvelusetelituottajia.

Palvelusetelit voimaan 1.4.2023

Hyvinvointialueen palvelusetelit tulevat voimaan 1.4.2023 alkaen. Palvelusetelituottajien haku alkaa 20.2.2023 osoitteessa www.palse.fi

Kaikkia palveluntuottajia koskeva palveluseteleiden sääntökirjan yleinen osa sekä palvelusetelikohtaiset sääntökirjat on hyväksytty ja ne tulevat voimaan 1.4.2023. 

Palvelusetelitoiminnan infotilaisuudet

  • Palvelusetelituottajien infotilaisuudessa (16.2.) käytiin läpi tuottajahakua, sääntökirjoja sekä henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaohjeita. Esitykset ja videotallenne on julkaistu verkkosivuillamme.
  • Näet palveluntuottajille ja yrityksille suunnatut tilaisuudet Tapahtumat-sivuillamme.

 

Maskin käyttöä edellytetään edelleen kaikissa potilas- ja asiakaskontakteissa

Keski-Suomen hyvinvointialueella edellytetään edelleen kaikissa potilas- ja asiakaskontakteissa kirurgisen suunenäsuojaimen eli maskin tai kokokasvovisiirin käyttöä.  

Kyse on potilas- ja työturvallisuudesta. Suojainten käyttö suojaa Covid19-viruksen lisäksi myös muilta tällä hetkellä esiintyviltä viruksilta, kuten influenssalta ja RS-virukselta. Suojainten käyttöön liittyvä käyttöohje on voimassa toistaiseksi. Ohjeeseen tulevista muutoksista tiedotetaan erikseen.