Hyppää pääsisältöön

Tervehdys Keski-Suomen hyvinvointialueen tuleva henkilöstö

13.4.2022

Kevät on edennyt ajallisesti jo pitkälle, vaikka sää ei siltä viime aikoina ole näyttänytkään. Mutta yhtä varmasti kuin järjestämisvastuu siirtyy vuoden vaihteessa hyvinvointialueelle, tulee varmasti vielä kevät ja kesäkin.

Tule mukaan strategiatyöhön

Hyvinvointialueen valmistelussa on käynnistynyt vauhdilla aluehallituksen ohjaama strategiatyö. Strategiaa rakennetaan tulevan hyvinvointialueen kivijalaksi katsoen myös tulevaisuuteen – aina vuoteen 2030 saakka. Toivottavasti olette ehtineet vastaamaan ensimmäiseen kyselykierrokseen, joka strategian pohjaksi osoitettiin henkilöstölle. Toki kevään aikana ehtii vielä hyvin osallistua, kun työyhteisöille osoitettu seuraava strategian kommentointikierros toteutuu huhtikuun tulevina viikkoina.

Hyvinvointialuestrategia on tarkoitus hyväksyä kesäkuun aluevaltuustossa. Silloin tarkentuu myös hyvinvointialueemme organisaation rakenne ja valitaan hyvinvointialueen ensimmäinen johtaja.

Valmistelu etenee suunnitellusti kohti vuoden vaihdetta

Strategiantyön ohessa jatkamme edelleen myös toimeenpanoon liittyvää valmistelua kaikilla osa-alueilla. Kansallisessa vertailussa muihin hyvinvointialueisiin Keski-Suomen valmistelu etenee keskimääräisessä vauhdissa. Koko ajan tunnistamme aikataulupaineet, sillä tuleva vuodenvaihde lähenee vauhdikkaasti. Valmistelutyö vaatii jatkuvaa asioiden ennakointia, mutta tässä vaiheessa myös priorisointia. On tunnistettava, mitkä asiat ovat välttämättömiä tehtävien, palveluiden ja henkilöstön siirtymiseen liittyen.

Moni asia valmistelussa tulee jatkumaan vielä vuonna 2023 ja seuraavina vuosina pitkälle tulevaisuuteen. Onhan meillä tekeillä yksi Suomen historian suurimmista uudistuksista, ja siihen tarvitsemme meitä kaikkia. Toivottavasti ainakin tietoa tarpeisiinne löytyy, vaikka aika asioihin ja aiheeseen tutustumiseen on varmasti jokaisen arjessa tiukassa. Tietoa ja infoa henkilöstölle on tuotettu sekä hyvaks.fi verkkosivuille että näiden uutiskirjeiden ja erilaisten verkossa pidettävien henkilöstö- ja esihenkilöinfojen kautta. Antoisia lukuhetkiä taas tämän uutiskirjeen äärellä kaikille!

Lämpöä ja aurinkoa kevääseen!

Kati Kallimo, vt. hyvinvointialuejohtaja
Keski-Suomen hyvinvointialue