Hyppää pääsisältöön

Työ ja toiminta Onnela

Toiminta on sosiaalihuoltolain mukaista työtoimintaa, jonka avulla etsitään asiakkaille mieluisia työtehtäviä ja työpisteitä erilaisista yhdistyksistä, seurakunnasta ja kunnan rajojen sisäpuolella olevista yrityksistä. Uusia paikkoja etsitään koko ajan ja asiakkaiden esittämiä toiveita pyritään ottamaan huomioon.

Työtoiminnassa valmistetaan tuotteita kierrätysmateriaaleistä myyntiin suoramyynti Heinähattuun. Asiakkaalta ei vaadita aikaisempaa kokemusta, vaan tehtävät räätälöidään kunkin kykyjen ja osaamisen mukaan kaikille sopiviksi. Asiakkaan omat vahvuudet ja aikaisempi osaaminen kartoitetaan ja huomioidaan asiakassuunnitelmassa.

Toiminta on tarkoitettu 1865-vuotiaille kuntalaisille. Toiminta on suunnattu kehitysvammaisille, sosiaalihuollon ja työllisyyspalvelujen asiakkaille. Työajat, työtoiminnan tavoitteeet sekä toiminnan sisältö määritellään asiakkaan kokonaistilanne huomioiden. Työtoiminnasta voidaan ohjata tarvittaessa myös muihin palveluihin esim. sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä talous- ja velkaneuvontaan.

Työtoiminnan tavoitteena on asiakkaan kokonaistilanteen parantaminen yksilöllisesti ja vähitellen. Yksilöityjä tavoitteita voivat olla: päivittäiseen työ- ja arkirytmiin totuttautuminen ryhmässä toimiminen sosiaalisten taitojen kehittäminen ja/tai työnhakutaitojen kehittäminen fyysisen toimintakyvyn parantaminen työtietojen- ja taitojen päivittäminen Työtoimintaan sisältyy henkilökohtainen ohjaus ja tuki.

Toimintaan sovelletaan työturvallisuuslakia ja kunta järjestää toiminnan ajaksi tapaturmavakuutuksen. Työtoiminnasta maksetaan työosuusrahaa, jonka tarkoituksena on kannustaa osallistumaan tavoitteelliseen toimintaan. Työosuusraha määräytyy työtehtävien ja yksilöllisen asiakassuunnitelman perusteella.

Yhteystiedot

050 439 0788, 040 480 7615

Rantatie 3, 41900 Petäjävesi