Hyppää pääsisältöön
Vauvan kaa -tapahtuma, vauva leikkii lattialla.

Lantion alueen jännittyneisyyden ja kivun hoito synnytyksen jälkeen | Lantionpohjan toimintahäiriöiden ennaltaehkäisyn ja hoidon toimintamalli

 

Tämä sivu on osa toimintamallia raskauden aikaisen ja synnytyksen jälkeisen lantionpohjan toimintahäiriöiden ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

Synnytyksen jälkeen emättimessä ja lantionpohjassa voi olla turvotusta ja kipua ensimmäisten päivien tai viikkojen ajan. Mikäli synnytyksessä on tullut vaurioita emättimeen tai välilihaan, tai väliliha on jouduttu leikkaamaan, toipuminen vie pidempään.

Alatiesynnytys venyttää emätintä ja sen lähellä olevia kudoksia voimakkaasti. Emätin palautuu venytyksestä yleensä jälkitarkastukseen mennessä eli noin 6–8 viikon aikana synnytyksestä. Emättimessä on hyvä verenkierto ja se yleensä paranee nopeasti.

 

Raskaus ja synnytys lisäävät rasitusta lantionpohjalle, joten sen hyvinvointiin kannattaa kiinnittää huomiota synnytyksen jälkeen. Koska lantionpohjan lihakset ovat tahdonalaisia lihaksia, niin voit itse vaikuttaa niiden kuntoon. Hyväkuntoisissa lantionpohjan lihaksissa on voimaa ja niiden rentouttaminen onnistuu.

Lisätietoa

Näiden linkkien kautta löytyy lisätietoa lantionalueen kivun tutkimisesta ja  hoidosta.

Apuväline, joka luovutetaan käynnin yhteydessä tarveperusteisesti

 

Näiden linkkien kautta löydät lisätietoa lantionalueen kivun hoidosta

Apuväline, joka luovutetaan käynnin yhteydessä tarveperusteisesti