Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Uudet seniorisivut tukevat ikääntyneiden hyvää arkea 

12.6.2023

Keski-Suomen hyvinvointialue on julkaissut keskisuomalaisille ikääntyneille suunnatut hyvinvointia ja terveyttä tukevat seniorisivut maanantaina 12. kesäkuuta.

Verkkosivut löytyvät osoitteesta www.hyvaks.fi/seniorille

Ikääntyneet saavat sivuilta tietoa ja vinkkejä ennaltaehkäisevästi erilaisiin iän tuomiin tilanteisiin ja haasteisiin. Sivuilla käsitellään muun muassa ikääntyneiden aivoterveyttä, muistia ja mielen hyvinvointia, ravitsemusta ja liikuntaa, seksuaalisuutta, kuntoutusta, asumista sekä ajanvietettä ja vapaa-aikaa. 

– Toivomme, että ikääntyneet hyötyvät aidosti seniorisivuista. Tavoitteena on, että ikääntynyt löytää helposti yhdestä paikasta tarvitsemansa tiedon terveytensä ja hyvinvointinsa tueksi. Kehitämme sivuja jatkuvasti, joten otamme mielellämme palautetta edelleen vastaan, kertoo projektityöntekijä Mira Vikström Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille -hankkeesta. 

– Valtakunnalliset suositukset ohjaavat meitä varautumaan eri keinoin väestön ikääntymiseen. Tavoitteena on, että asukkaat pysyisivät aktiivisina ja toimintakykyisinä entistä pidempään. Seniorisivuilla vastaamme tähän tarpeeseen, sillä sivuilta ikääntyneet saavat tietoa omahoitonsa tueksi. Toivomme, että sivut motivoisivat ikääntyneitä edistämään ennaltaehkäisevästi omaa hyvinvointiaan ja terveyttään, sanoo hyvinvointialueen palvelupäällikkö Anne-Mari Hakala

Ikääntyneet mukana kehittämisessä 

Seniorisivujen kehittämisessä on ollut mukana yhteensä noin sata eri puolilla Keski-Suomea asuvaa ikääntynyttä. Ikääntyneet ovat antaneet palautetta ja kehittämisideoita sivuista hyvinvointialueen seniori-infoissa, lähitaloilla, ikääntyneiden päivätoiminnassa sekä verkkokyselylomakkeen kautta. Palautetta he ovat antaneet paitsi sisällöistä myös sivujen käyttökokemuksesta. Seniorisivuja on tarkasteltu myös käyttöliittymäsuunnittelun näkökulmasta. Näiden perusteella on tehty muutoksia muun muassa sivujen visuaalisuuteen ja navigointiin. 

– Tapaamisissa kartoitimme ikääntyneiden tarpeita ja toiveita sivujen aiheista, markkinoinnista sekä yleisesti digitaalisten palveluiden käyttämisestä. Äänestyksessä sivujen nimestä suosikiksi nousi “seniori”-sana, jonka otimmekin käyttöön, kertoo projektipäällikkö Hanna Mäkiaho Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta. 

Seniorisivuja on kehitetty Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa sekä Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille -hankkeessa syksystä 2022 lähtien. Kehittämisessä on ollut mukana myös hyvinvointialueen koti- ja asumispalvelut sekä varhaisen tuen palvelut. 

Lisätietoja: 

  • Hanna Mäkiaho, projektipäällikkö, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 352 7446, hanna.t.makiaho(at)hyvaks.fi 

  • Mira Vikström, projektityöntekijä, Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille -hanke, p. 040 623 8223, mira.vikstrom(at)hyvaks.fi