Hyppää pääsisältöön
Henkilö kutoo villalangalla.

Uutinen

Upouusi Eerolanranta Äänekoskella tarjoaa ikäihmisille tasokasta palveluasumista upeissa maisemissa

3.3.2023

Eerolanrannan palveluasumisyksikön uudet tilat miellyttävät sekä henkilöstöä että asukkaita, joita Kuhnamo-järven maisemiin muutti muun muassa Muistolasta ja Tukipuun ympärivuorokautisesta asumisyksiköstä.

–    Hyvinvointialueen tavoitteena on ikääntyneiden asumisen monipuolistaminen. Tässä saatiin 12 lisäpaikkaa ympärivuorokautisia palveluita tarvitseville ja kaikkiaan neljä ryhmäkotia. Uusiin tiloihin myös henkilöstön rekrytointikin onnistui mainiosti, iloitsee palvelujohtaja Saara Kuusela Keski-Suomen hyvinvointialueen ikääntyneiden asumispalveluista. 


Eerolanranta valmistui tammikuussa ja tarjoaa asumisen ja ympärivuorokautisen hoidon palveluita 60 asiakkaalle. Keski-Suomen hyvinvointialue vuokraa tiloja järjestämiensä asumispalveluiden käyttöön. Osa huoneista on suunniteltu pariskunnille. Myös muistisairaiden tarpeet on otettu huomioon. Kaksikerroksisen kiinteistön rakennutti Äänekosken Asumispalvelusäätiö Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) avustuksella. 

Wisiitti syntyi kahden pienen yksikön yhdistymisestä

Eerolanrantaan muutto mahdollisti Äänekoskella Kuntolan ja Niittywillan lyhytaikaisen hoidon kahden pienen yksikön yhdistymisen ja pääsyn toimivampiin tiloihin. Helmikuussa niistä muodostuneen yksikön nimeksi tuli henkilökunnan idean mukaisesti ja lyhytaikaishoitoa hyvin kuvaavasti Wisiitti. Wisiitissä on 22 asiakaspaikkaa ja yksi kriisipaikka. 

Asiakkaille ja heidän läheisilleen on eri yksiköissä ollut jaossa tiedotteita, joista löytyvät yksiköiden vastaavien yhteystiedot. Niitä kannattaa käyttää yksikön toimintaan ja oman tai läheisen asumiseen liittyvissä tiedusteluissa. 

–    Toiminta on lähtenyt sujumaan mukavasti. Odotamme kovasti kesää ja viihtyisän pihan tarjoamia mahdollisuuksia. Yksi asiakkaille ja vierailijoille näkyvä muutos Piilolan kiinteistölle tultaessa on tärkeä huomata: Wisiittiin kuljetaan Piilolan palvelukeskuksen ovesta, eli samasta sisäänkäynnistä kuin Hoivala-yksikköön. Aiempi kulku Seniorikeskuksen kautta ei ole enää käytössä päivätoiminnan tilojen rauhoittamiseksi, kertoo palveluvastaava Tarja Sirkka ikääntyneiden asumispalveluista. 

 

Lisätietoja:

palveluvastaava Tarja Sirkka, Wisiitti, p. 0400 115 720 tai palvelupäällikkö Tiina-Emilia Seppänen, p. 050 4771 907, Keski-Suomen hyvinvointialue, ikääntyneiden asumispalvelut pohjoinen alue