Hyppää pääsisältöön
Sydämellä-tapahtuman tunnuskuvassa on lapsen ja aikuisen kädet kietoutuneet yhteen.

Uutinen

Sydämellä kokoaa Keski-Suomen päättäjät yhteen Keski-Suomen päivänä 18.4.2023 

16.3.2023

Keski-Suomen tulevaisuus on käsissämme ja sydämissämme. Järjestämme Keski-Suomen päättäjien yhteistyötapaamisen, Sydämellä-tapahtuman, Keski-Suomen päivänä 18.4.

Kutsumme mukaan Keski-Suomen kunnanvaltuutetut ja hallitusten jäsenet, Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuutetut ja aluehallituksen jäsenet, maakuntavaltuutetut ja maakuntahallituksen jäsenet sekä kuntien, hyvinvointialueen ja Keski-Suomen liiton ylimmän johdon. 

– On ilo kutsua koko Keski-Suomen päättäjät pohtimaan niitä tekijöitä, joiden avulla maakuntamme menestystä vahvistetaan. Keski-Suomella on paljon tarjottavaa Suomen uudessa kasvussa, ja myös tarpeistamme on huolehdittava laajassa yhteistyössä. Sydämellä tarjoaa erinomaisen kasvualustan yhteisten tavoitteidemme toteuttamiselle, toteaa maakuntajohtaja Pekka Hokkanen Keski-Suomen liitosta.  

– Keski-Suomen päivänä on sopiva hetki katsoa tulevaisuuteen. Huhtikuussa eduskuntavaalien tulosten ollessa jo selvillä, on hyvä mahdollisuus luoda koko maakunnan tasolla yhteistä tahtotilaa, kannustaa Hankasalmen kuntajohtaja Matti Mäkinen, joka toimii Keski-Suomen kuntakokouksen puheenjohtajana. 

Kumppanuutta rakentamassa 

Hyvinvointialueen muodostamisen myötä tällä verkostolla kokoonnutaan yhteen nyt ensimmäistä kertaa. Siksi Sydämellä-tilaisuus onkin varsin ainutlaatuinen. 

– Haluamme osaltamme kehittää monipuolista ja vaikuttavaa yhteistyötä ja rakentaa kumppanuutta keskisuomalaisten hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämisessä, sanoo hyvinvointialuejohtaja Jan Tollet

Tapahtumatiedot 

Sydämellä-tapahtuma on Keski-Suomen päivänä 18.4.2023 klo 9.30–15.30. Tapahtumapaikkana toimii Peurunka Areena kylpylähotelli Peurungassa Laukaassa osoitteessa Peurungantie 85, Laukaa. Kannustamme osallistujia sopimaan yhteiskyytejä!   

Ohjelma 

 • 8.30 Kahvitarjoilu 
 • 9.30 “Kukkivat kummut ja mansikkamaat” – Hyvää Keski-Suomen päivää
 • 9.45, Talouden, työllisyyden ja tuottavuuden kasvua – mistä ja miten? alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen, työ- ja elinkeinoministeriö 
 • 10.30, Miltä Keski-Suomi näyttää eriytyvän alue- ja väestökehityksen Suomessa? johtava asiantuntija Timo Aro, MDI 
 • 11.15, Millä eväillä Suomi pärjää jatkuvien kriisien maailmassa? pääjohtaja Olli Rehn, Suomen Pankki 
 • 12.00 Ruokailu ja verkostoitumista 
 • 13.30 Sydämellä Keski-Suomi
  • Hyvinvointi, terveys ja turvallisuus, hyvinvointialuejohtaja Jan Tollet, Keski-Suomen hyvinvointialue 
  • Hyvinvoinnin edistäminen
   kuntajohtaja Matti Mäkinen, Hankasalmen kunta 

  • Kokonaisturvallisuus ja varautuminen 
   maakuntajohtaja Pekka Hokkanen, Keski-Suomen liitto 

 • 14.30 Hyvän voinnin virittämö  
  • Keski-Suomen kärkipoliitikot etsivät paneelissa ratkaisuja päivänpolttaviin kysymyksiin 

 • 15.30 Päätöskahvit 

Ilmoittautuminen 

Ilmoittaudu tilaisuuteen 3.4.2023 mennessä oheisella verkkolomakkeella.  

Myös median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan. Pyydämme ilmoittamaan osallistumisenne ja mahdolliset haastattelutoiveenne 13.4.2023 mennessä Keski-Suomen liiton viestintään: jenni.isopahkala@keskisuomi.fi, p. 040 640 1994. 
 
Lämpimästi tervetuloa! 

Lisätietoja: 

 • Pekka Hokkanen, maakuntajohtaja, Keski-Suomen liitto, p. 040 595 0016, pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

 • Jan Tollet, hyvinvointialuejohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 400 0073, jan.tollet[at]hyvaks.fi 

Keski-Suomen liiton ja Keski-Suomen hyvinvointialueen järjestämä Sydämellä-tapahtuma perustuu kuntien, hyvinvointialueen ja maakunnan liiton yhteistyösopimukseen ja se järjestetään jatkossa kerran valtuustokausittain. Keski-Suomen päivää puolestaan on juhlittu huhtikuun 18. päivä aina vuodesta 1984 lähtien.