Hyppää pääsisältöön

Palvelemme pääsiäisenä 29.3.–1.4. viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti. Kiireettömissä asioissa voit keskustella sairaanhoitajien kanssa chatissa myös pääsiäisenä joka päivä kello 10–16.

Lue lisää.
Ammattilaisen käsi asiakkaan kädessä.

Uutinen

Omaishoidon ja sijaishoidon 2225 palkkiota maksuun 31.1.

27.1.2023

Keski-Suomen hyvinvointialue maksaa ensimmäiset omaishoidon tuen palkkiot tammikuulta 31.1.2023. Samana päivänä maksetaan myös 25.1. mennessä tiedossa olleiden sijaishoitajien toteutuneet palkkiot.

Sijaishoitajien eli omaishoitajien sijaisten palkkiot maksetaan pääsääntöisesti tammikuulta takautuvasti  toteumiin perustuen 28.2.2023. 

Keski-Suomen hyvinvointialueelle tiedot toimeksiantosopimuksista ja palkkioista on saatu kunnista ja Saarikan kuntayhtymästä. Tietoja on toimittanut 17 eri organisaatiota, jotka aikaisemmin ovat vastanneet omaishoidon ja sijaishoidon järjestämisestä. 

Omais- ja sijaishoidon palkkioiden maksatus on valmisteltu huolellisesti. On kuitenkin mahdollista, että kaikki tarvittava tieto ei ole siirtynyt hyvinvointialueelle. Siksi on tärkeää, että jokainen omais- ja sijaishoitaja tarkistaa, onko palkkio maksettu oikein. Tarkistuksessa tulee huomioida, että pääasiallisesti sijaishoitajien palkkiot tulevat maksuun vasta 28.2.2023. 

Mikäli omais- ja sijaishoidon palkkion maksussa ilmenee ongelmia, Keski-Suomen hyvinvointialue haluaa korjata virheen mahdollisimman pikaisesti. Jos esimerkiksi palkkiolaskelmassa on virhe tai palkkiota ei tule ollenkaan, pyydämme olemaan pikaisesti yhteydessä: 

  • Palveluvastaava Tiina Hellman, puhelin 050 339 0490, sähköposti tiina.hellman@hyvaks.fi
  • Palvelupäällikkö Saara Paananen, puhelin 0400 115 656, sähköposti saara.paananen@hyvaks.fi 

Jos otat yhteyttä palkkioon liittyvässä kysymyksessä, varaudu vastaamaan seuraaviin kysymyksiin:

  • omaishoitajan tai hänen sijaisensa nimi ja henkilötunnus
  • hoidettavan nimi ja henkilötunnus
  • kunnan tai kuntayhtymän nimi, josta palkkio on aiemmin maksettu
  • millaisesta virheestä tarkalleen on kysymys

Jos maksun saajalle ei verottajan tietojärjestelmästä löydy omaishoidon tukea tai sijaishuollosta maksettavaa palkkiota varten laadittua verokorttia, peritään omais- ja sijaishoidon palkkioista veroa 60 prosenttia. 

Verokorttia ei tarvitse toimittaa hyvinvointialueelle, sillä maksajapalvelu saa verokorttitiedot jokaiseen palkkion maksukertaan suoraan verottajalta. Ennakonpidätys tehdään verottajalta saadun tiedon mukaan. Ansiotuloverokorttia ei palkkioiden maksussa voida hyväksyä.

Nopeimmin verokortin saa voimaan asioimalla sähköisesti OmaVerossa. Ohje verokortin tilaamiseen löytyy linkistä Näin tilaat verokortin OmaVerosta – eläke, omaishoidon tuki, työkorvaus, optio, palkka omasta yrityksestä - vero.fi. Verokortin saa myös käymällä verotoimistossa tai soittamalla sinne.

Lisätietoja:

vastuualuejohtaja Tuija Koivisto, p. 040 513 5821

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa noin 273 000 keskisuomalaisen sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluista. Pääosin tutut ammattilaiset palvelevat edelleen tutuissa toimipisteissä ja puhelinnumerot säilyvät samoina. Palveluiden tiedot, toimipisteet ja yhteystiedot löytyvät Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta www.hyvaks.fi. 
 
Hyvinvointialue on Keski-Suomen suurin työnantaja, jonka palveluksessa työskentelee noin 11 500 ammattilaista. Uutena työnantajana tarjoamme mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen ja monipuolisiin urapolkuihin.   
 
Keskeinen tehtävämme on keskisuomalaisten hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistäminen yhteistyössä kuntien, järjestöjen, yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on se, että keskisuomaisten kokemus hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta on maan kärkeä. Haluamme olla ihmislähtöisin hyvinvointialue ja tukea keskisuomalaisten hyvää arkea.