Hyppää pääsisältöön

Potilastietojärjestelmän päivitys 27.–28.4. hidastaa päivystyspotilaiden hoitoprosesseja Sairaala Novassa, Laukaassa ja Keuruulla. Kiireettömissä tilanteissa, joissa vaiva ei vaadi välitöntä hoitoa, toivomme asiakkaidemme odottavan maanantaihin.

Lue lisää.
Aikuinen nainen ja pieni tyttö muodostavat sormillaan sydämen.

Uutinen

Neuvokas perhe ammattilaisten ja perheiden tukena

12.9.2022

Neuvokas perhe -menetelmä tarjoaa tietoa, vinkkejä ja ideoita perhearjen hyvinvoinnin tueksi sekä perheille että lapsiperheiden hyvinvoinnin parissa työskenteleville ammattilaisille.

- Kun syöminen, liikkuminen, lepo, ruutuaika tai lapsen keho pohdituttaa, on Neuvokas perhe apuna, kertoo ravitsemusterapeutti Amma Antikainen Keski-Suomen sairaanhoitopiiriltä.

Neuvokas perhe on Suomen johtava lapsiperheiden elintapojen asiantuntija ja osa Suomen Sydänliiton toimintaa. Ammattilaisille Neuvokas perhe tarjoaa tutkittuun tietoon pohjautuen koulutuksia ja työvälineitä perheiden vahvuus- ja voimavarakeskeiseen elintapaohjaukseen sekä ideoita ja materiaalia lasten ruokakasvatukseen.

Maksuttomat ja avoimet webinaarit – ammattilaisille ja perheille

Neuvokas perhe tarjoaa laajan kattauksen maksuttomia webinaareja. Poimi kalenteriisi syksyn 2022 Neuvokas perhe -webinaarit ja ilmoittaudu mukaan neuvokasperhe.fi-verkkosivulta:  

  • To 29.9. klo 13–14, Neuvokas perhe-kortti ja muut työvälineet omassa työssäni
  • To 13.10. klo 12.30–13.30, Vauva ruokailee – miten ohjata vanhempia ensimmäisen vuoden syömiskysymyksissä?
  • To 26.10. klo 13–14, Miten kannustaa perhettä terveisiin elämäntapoihin, kun arkihaasteita on paljon? Esimerkiksi perheet, joissa on päihteiden käyttöä, nepsypiirteisiä lapsia, väsähtäneet vanhemmat tai eron tuomia haasteita.
  • Ti 8.11. klo 13–14, Uutta tietoa vanhempien kokemuksista lapsen painon puheeksiottoon liittyen. Mitä vanhemmat toivovat ja miten toimia, että yhteistyö sujuu?

Neuvokas perhe osa lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittämishankkeita

Neuvokas perhe -menetelmän jalkautusta toteutetaan Keski-Suomessa osana Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman lapset, nuoret ja perheet kokonaisuutta. Neuvokas perhe -koulutusta on tulossa Keski-Suomeen talvella 2022−2023. 

Lue lisää menetelmästä Neuvokasperhe.fi-verkkosivulta.

Lisätietoja:

  • Amma Antikainen, ravitsemusterapeutti, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, 050 300 4912, amma.antikainen(at)ksshp.fi
  • Hanna Hämäläinen, projektipäällikkö, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, p. 050 311 8684, hanna.k.hamalainen(at)jyvaskyla.fi