Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Kaksi henkilöä riippumatossa talvisissa maisemissa.

Uutinen

Kokemusasiantuntijat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten tukena

21.2.2023

Kokemusasiantuntija auttaa ammattilaista esimerkiksi palvelun tai toiminnan kehittämisessä.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset Keski-Suomen hyvinvointialueella, järjestöissä, yrityksissä kuin muissakin organisaatioissa voivat tilata kokemusasiantuntijan työnsä tueksi.

Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla on omakohtainen tai läheisen kokemus pitkäaikaissairaudesta, vammasta tai vammautumisesta tai muusta haastavasta elämäntilanteesta. Kokemusasiantuntijoiden välittämispalvelun toteuttavat yhteistyössä Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma sekä kokemusasiantuntijatoimintaa kehittävä Kokemustalo ry.

– Yhteinen kehittäminen on ammattilaisen ja asiakkaan vuoropuhelua. Kokemusasiantuntijan työskentely auttaa ammattilaista tunnistamaan palveluiden hyviä ja heikkoja puolia kaikissa sosiaali- ja terveyspalveluissa, kertovat Keski-Suomen hyvinvointialueen kokemusasiantuntijakoordinaattorit Annukka Harjula ja Maaret Kokkonen.

Ammattilainen voi tilata kokemusasiantuntijan esimerkiksi työparikseen ryhmäohjauksiin, asiakastapaamisiin, vastaanottopalveluihin, kehittämistyöryhmiin, koulutuksiin sekä palvelujen suunnitteluun ja kehittämiseen. Hyvinvointialueella kokemusasiantuntijaa on hyödynnetty muun muassa ikääntyneiden juttupenkki-toiminnassa.

Miten voin tilata kokemusasiantuntijan?

Ammattilainen voi tilata kokemusasiantuntijan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen koordinointi(at)kokemustalo.fi. Sähköpostissa on mainittava työtehtävän aika ja paikka, kokemusasiantuntijan kokemustiedon toive, palkkion ja matkakulujen maksaja sekä tilaajan yhteystiedot.

Kokemustalo ry etsii kokemusasiantuntijan työtehtävään ja neuvoo palkkionmaksuun liittyvissä käytännöissä. Palkkioiden määrät ja matkakustannukset ovat yhtenäiset koko hyvinvointialueella.

Kaikilla koulutetuilla kokemusasiantuntijoilla on voimassa oleva vaitiolositoumus ja toimeksiantosopimus Keski-Suomen hyvinvointialueella.

Lisätietoja:

  • Annukka Harjula, koordinaattori, Keski-Suomen hyvinvointialue, annukka.harjula(at)kokemustalo.fi (ti ja to klo 9–16)
  • Maaret Kokkonen, koordinaattori, Keski-Suomen hyvinvointialue, maaret.kokkonen(at)kokemustalo.fi (ti ja to klo 9–16)