Hyppää pääsisältöön

Tervetuloa uusille sivuillemme. Sivujamme täydennetään edelleen. Alkuvuodesta 2023 löydät sosiaali- ja terveyspalvelut myös kuntasi verkkosivuilta.

Iloiset ammattilaiset keskustelevat.

Uutinen

Kestomenestyjät tunnustukset hyvänä koulutuspaikkana nuorille lääkäreille

25.1.2023

Wiitaunionin terveyskeskus sekä Sairaala Novan Kirurgia ja Operatiivinen palvelualue saivat Kestomenestyjät tunnustuksen hyvänä koulutuspaikkana nuorille lääkäreille.

Vuonna 2023 koulutuspaikkakyselyn kestomenestyjät tunnustukset jaettiin tänään Lääkäripäivillä Helsingissä. Kriteerinä oli, että koulutuspaikka on yltänyt nuorten lääkäreiden arvioissa viiteen tähteen jokaisena vuonna jaksolla 2019–2021. Tunnustuksen hyvästä koulutuspaikasta nuorille lääkäreille saivat Keski-Suomen hyvinvointialueelta Wiitaunionin terveyskeskus sekä Sairaala Novan Kirurgia ja Sairaala Novan Operatiivinen palvelualue.

Koulutuspaikkakysely on Nuorten Lääkärien yhdistyksen ja Lääkäriliiton yhteistyössä toteuttama suomalaisten erikoistuvien lääkäreiden koulutusolosuhteita kartoittava tutkimus. Sen tavoitteena on kerätä kansallisesti tietoja erikoistuvien lääkärien koulutuspaikoista ja arvioida niiden laatua.

Kyselyssä tarkastellaan mm. perehdytyksen ja ohjauksen toimivuutta, työoloja ja työn kuormittavuutta. Tulosten pohjalta tehdään Viiden tähden Koulutuspaikka -listaus ja tuloksia käytetään osana koulutuksen kehittämistyötä. Tuloksien toivotaan motivoivan työnantajia uudistuksiin ja työolojen kehittämiseen.

Yhteensä palkittiin koko Suomessa kahdeksan terveyskeskusta, 15 keskussairaalaklinikkaa, neljä keskussairaalaa, kaksi yliopistosairaalaklinikkaa sekä kolme yksityisen toimijan yksikköä tai muuta yksikköä.