Hyppää pääsisältöön

Palvelemme pääsiäisenä 29.3.–1.4. viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti. Kiireettömissä asioissa voit keskustella sairaanhoitajien kanssa chatissa myös pääsiäisenä joka päivä kello 10–16.

Lue lisää.
Kahden lapsen ja yhden aikuisen jalat. Kävelevät käytävällä.

Uutinen

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa lastenvalvojan palveluista 1.1.2023 alkaen – myös Laukaan, Jämsän ja Konneveden osalta

22.12.2022

Lastenvalvojalta apua lapsen huolto-, asumis-, tapaamis- ja elatusasioihin.

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa 1.1.2023 alkaen myös perheoikeudellisista palveluista. Perheoikeudellisten palveluiden sosiaalityöntekijä-lastenvalvoja hoitaa isyyden ja äitiyden selvittämisen, lasten asumiseen, huoltajuuteen, tapaamisoikeuteen ja elatukseen liittyviä sopimusasioita sekä laatii olosuhdeselvityksiä riita-asioissa tuomioistuimille. Perheoikeudellisissa palveluissa järjestetään myös adoptioneuvontaa sekä vahvistetaan puolisoiden elatussopimuksia.

Perheoikeudellisten palveluiden toimipisteet sijaitsevat Jyväskylässä, Äänekoskella ja Jämsässä. Toimipisteiden lisäksi asiakasvastaanottoja järjestetään sovitusti ajanvarauksella muillakin paikkakunnilla. Lisäksi neuvotteluja voidaan järjestää etäyhteyksin.

– Etäyhteys toimii hyvin esimerkiksi vanhempien välisissä neuvotteluissa, kun toinen vanhempi asuu pitkän etäisyyden päässä toisesta vanhemmasta. Asioista sopimista voidaan näin nopeuttaa ja lastenvalvojien välisiä virka-apupyyntöjä voidaan vähentää, selvittää johtava sosiaalityöntekijä-lastenvalvoja Mirja Laitinen Jyväskylän perheoikeudellisista palveluista.

Lastenvalvojalta apua lapsen huolto-, asumis-, tapaamis- ja elatusasioihin

Lastenvalvoja auttaa, kun perheen vanhemmat ovat eronneet ja lapsen huolto-, asumis-, tapaamis- ja elatusasiat vaativat neuvontaa, ohjausta, apua ja sopimuksia. 

Lastenvalvoja selvittää lapsen isyyden ja äitiyden. Vanhemmuus selvitetään, kun neuvolassa tapahtuva ennakollinen vanhemmuuden tunnustaminen ei ole mahdollista tai lapsen vanhemmuus on epäselvä. Lisäksi lastenvalvojat laativat olosuhdeselvityksiä tuomioistuimille lapsia koskevissa riita-asioissa sekä tekevät lausuntoja adoptiohakijoiden olosuhteista.

Perheoikeudellisten palveluiden palveluohjaaja organisoi lasten valvottuja tapaamisia. 

Jyväskylän kaupunki on tuottanut lastenvalvojan palvelut 1.11.2021 lähtien Jyväskylän lisäksi 18 keskisuomalaiseen kuntaan. Palvelujen järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueelle 1.1.2023 ja samalla mukaan tulevat Laukaa, Jämsä ja Konnevesi.

Yhteys lastenvalvojaan sähköisesti ja puhelimitse

  • Yleinen puhelinneuvonta tiistaisin klo 13–15, keskiviikkoisin klo 10–12 ja perjantaisin klo 10–11 numerossa 014 266 7011
  • Ajan oman alueen lastenvalvojalle voi varata myös  sähköisesti Hyviksen kautta.
  • Lastenvalvojan henkilökohtainen puhelinaika maanantaisin ja torstaisin klo 9–10. Katso puhelinnumero alueesi/kuntasi työntekijän kohdalta verkkosivuilta
  • chat-asiakaspalvelu maanantaisin klo 15–16.30

Palveluohjauksen puhelinneuvonta

  • maanantaina ja torstaina klo 9–10 ja tiistaina klo 13–15, p. 014 266 3993 (Jyväskylä) ja p. 014 569 5014 (muut kunnat)
  • valvottujen tapaamisten järjestäminen
  • ohjausta ja neuvontaa

Keski-Suomen hyvinvointialueen perheoikeudelliset palvelut, Väinönkatu 6, 3. krs, 40100 Jyväskylä.
 
www.hyvaks.fi/palvelumme/perheoikeudelliset-palvelut
 
Lisätietoja:
- johtava sosiaalityöntekijä- lastenvalvoja Mirja Laitinen, p. 050 311 8647, paikalla 27.12.2022
- vastuualuejohtaja Päivi Kalilainen, p. 050 370 0245