Hyppää pääsisältöön

Potilastietojärjestelmän päivitys 27.–28.4. hidastaa päivystyspotilaiden hoitoprosesseja Sairaala Novassa, Laukaassa ja Keuruulla. Kiireettömissä tilanteissa, joissa vaiva ei vaadi välitöntä hoitoa, toivomme asiakkaidemme odottavan maanantaihin.

Lue lisää.
Henkilö istuu tuolissa ja virkkaa.

Uutinen

Ikäihmisten perhehoitajien ennakkovalmennus alkaa tammikuussa Jyväskylässä -Infotilaisuus etäyhteydellä 4.1.2023

8.12.2022

Keski-Suomessa etsitään perhehoitajia lyhyt- ja pitkäkestoiseen ikäihmisten perhehoitoon.

Keski-Suomessa etsitään perhehoitajia lyhyt- ja pitkäkestoiseen ikäihmisten perhehoitoon. Perhehoito on ikääntyneen hoivan ja huolenpidon järjestämistä perhehoitajan tai hoidettavan kodissa. Tavoitteena on antaa perhehoidossa olevalle henkilölle hänen tarpeidensa mukainen tuki, hoiva ja huolenpito perheenjäsenenä. Perhehoito voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista tai osavuorokautista.

-Keski-Suomessa on tarvetta erityisesti pitkäaikaisille perhehoitajille, toteaa palveluohjaaja Merja Korpela.

Ennakkovalmennusta ikäihmisten perhehoitajiksi haluaville

Seuraava ennakkovalmennuskurssi perhehoitajuudesta kiinnostuneille alkaa 31. tammikuuta Jyväskylässä Ylistönmäellä. Valmennuskurssi kestää maaliskuun loppuun. Ennakkovalmennusryhmään mahtuu kymmenestä viiteentoista valmennettavaa.
Kurssilla kehitetään valmiuksia toimia ikäihmisten perhehoitajana. Valmennus toteutetaan Perhehoitoliitto ry:n laatiman valmennusohjelman mukaisesti.

Valmennus sisältää seitsemän tapaamista talven 2023 aikana. Ennakkovalmennus antaa ikäihmisten perhehoitajuutta harkitseville perheille mahdollisuuden saada riittävästi tietoa, jotta he voivat tehdä päätöksen perhehoitajaksi ryhtymisestä. Samalla ennakkovalmennettava saa tietoja ja taitoja vastata ikääntyneiden yksilöllisiin tarpeisiin ja tehdä yhteistyötä heitä koskevissa asioissa muiden tahojen kanssa. Ennakkovalmennuskurssin suorittaminen vaaditaan ennen perhehoitajaksi ryhtymistä.

Ennakkovalmennuksen järjestää Keski-Suomen hyvinvointialueen hallinnoima maakunnallinen vammaisten ja ikäihmisten perhehoidon koordinointi. Kouluttajina palveluohjaaja Merja Korpela ja perhehoitaja Päivi Hokkanen.

Infotilaisuus 4. tammikuuta 2023 klo 16.00-18.00 etäyhteydellä
Liity kokoukseen napsauttamalla tästä 

Infotilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet. 

Ilmoittautumiset valmennukseen viimeistään 16.1.2023 mennessä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

  • palveluohjaaja Merja Korpela, p. 050 410 0982, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@jyvaskyla.fi  (1.1.2023 sähköposti hyvaks.fi)

Maakunnallinen vammaisten ja ikäihmisten perhehoidon koordinointi- verkkosivu