Hyppää pääsisältöön

Tervetuloa uusille sivuillemme. Sivujamme täydennetään edelleen. Alkuvuodesta 2023 löydät sosiaali- ja terveyspalvelut myös kuntasi verkkosivuilta.

Sote-ammattilainen etävastaanotolla.

Uutinen

Hyvinvointialueen vuorolisien maksatus siirtyy helmikuulle

20.1.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen tavoitteena oli maksaa työaikakorvaukset (esim. vuorolisät ja hälytysrahat) henkilöstölle aikaistetussa aikataulussa jo 31.1.

Valitettavasti työaikakorvausten maksatus siirtyy valtaosalla henkilöstöstä kuitenkin helmikuulle. Uuden aikataulun mukainen maksupäivä on 15.2.

Työaikakorvausten maksupäivää siirretään, koska niiden maksamiseen tarvittavissa tiedoissa on virheitä, joita ei ole ponnisteluista huolimatta pystytty korjaamaan riittävän ajoissa. Jos nyt virheelliset korvaukset laitettaisiin maksuun, se vaarantaisi tulevat palkanmaksuajankohdat jälkikäteen virheiden korjaamisen vaatiman työmäärän vuoksi.

Virheet liittyvät useimmiten työsopimustietojen puutteellisuuteen tai työmääräysten puuttumiseen.  Työaikakorvausten kohdalla tarvitaan tietoa useammista järjestelmistä, jotta ne saadaan laskettua oikein. Virheet tai puutteet yhdessä järjestelmässä tai ristiriitaisuudet järjestelmien välillä vaikuttavat näin ollen kokonaisuuteen.

”Tilanne on harmillinen ja olemme siitä pahoillamme. Vaikka uusi aikataulu pysyy työehtosopimuksen määrittämässä aikaraamissa, niin tarkoituksena oli saada lisät maksuun jo tammikuun lopussa”, va HR-johtaja Riitta Hallberg kertoo.

Maksatusaikataulun siirto koskee joulukuun kahden viimeisen ja tammikuun ensimmäisen viikon aikana tehtyjä vuoroja. Asianomaisen työvuorosuunnittelun piirissä on noin 7000 työntekijää, joista valtaosa tekee vuorotyötä. Lisien osuus kokonaispalkasta vaihtelee noin 020 %.

31.1. on määräaikaisten työntekijöiden ensimmäinen palkkapäivä. Lisien maksatuksen viivästymisellä ei ole vaikutuksia määräaikaisten peruspalkan maksuun.

Lisätietoja:

Riitta Hallberg, va. HR-johtaja, p. 044 459 8946