Hyppää pääsisältöön
Polku metsässä.

Uutinen

Hyvinvointialueen koko henkilöstölle rakennetaan Polkua – intranetin nimi löytyi nimikilpailun ja äänestyksen kautta

16.9.2022

Keski-Suomen hyvinvointialueelle on keväästä lähtien rakennettu uutta intranetia palvelemaan tulevien 11 500 työntekijän tiedontarpeita. Tavoitteena on tehdä intrasta vuorovaikutteinen yhteisen tiedon lähde, joka tukee hyvää työarkea.

Intralle haettiin nimeä nimikilpailulla, johon koko siirtyvä henkilöstö sai osallistua heinä-elokuussa. Nimiehdotuksia jätettiin yhteensä 538 kappaletta. Monipuolinen valikoima ehdotuksia piti sisällään esimerkiksi erilaisia Keski-Suomeen viittaavia ja intra-sanaan pohjaavia muunnoksia. Myös luontoteema ja yhteisöön sekä tiedonsaantiin viittaavat aiheet näkyivät monissa ehdotuksissa.

Esikarsinnoista äänestykseen selviytyi kaksi parasta ehdotusta: Luoto ja Polku. 747 hyvinvointialueelle siirtyvää työntekijää osallistui intran nimiäänestykseen ja tulos oli selvä: voittajaksi selvisi Polku saaden 71 % äänistä. Luotoa kannatti 29 % äänestäneistä.

Voittajanimen ehdottaja palkitaan Harri Koskisen Block-valaisimella.

Polku ohjaa ja johtaa perille, olipa kyseessä sitten metsäpolku, hoitopolku tai tiedostopolku. Polku tuo mieleen myös Meijän polun, keskisuomalaisen kansanterveyden ja hyvinvoinnin edistämisliikkeen, jossa neljän teeman (liikunta, lepo, luonto ja yhteisöllisyys) kautta tavoitteena on terveempi ja hyvinvoiva Keski-Suomen väestö.

Polku-intraprojekti etenee aikataulussa. Tekniset asennukset ovat käynnissä ja tulevalla viikolla järjestetään ensimmäiset pääkäyttäjä- ja sisällöntuottajakoulutukset. Tämän jälkeen alkaa kriittisten sisältöjen jäsentäminen ja vieminen Polkuun.

Tavoitteena on, että siirtyvällä henkilöstöllä olisi mahdollisuus saada ensikosketuksensa uuteen Polku-intraan marraskuussa. Vuodenvaihteeseen mennessä sinne on saatava kaikki turvallisen siirtymän kannalta kriittinen tieto. Intrasisältöjä ja toiminnallisuuksia tullaan kuitenkin kehittämään jatkuvasti, jotta Polku lunastaa lupauksensa toimia hyvän työarjen tukena kaikille työntekijöille.