Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteistyö.

Uutinen

Yhteistoimintaelimessä esiteltiin ratkaisut työaikapankin ja liukumasaldojen siirtymisestä

7.11.2022

Keski-Suomen hyvinvointialueelle siirtyvän henkilöstön työaikapankkisopimuksiin perustuvat saldot on nollattava ennen paikallisen sopimuksen päättymistä. Kertymät on pidettävä vapaana tai maksettava ja miinussaldot tehtävä takaisin tai perittävä.

Liukuvan työajan saldojen on suunniteltu siirtyvän hyvinvointialueelle kaikilla jatkossakin liukuvan työajan piiriin kuuluvilla.

Luovuttavia organisaatioita on ohjeistettu irtisanomaan paikalliset työaikapankkisopimukset vuoden vaihteeseen mennessä.

Hyvinvointialueelle siirtymiseen liittyy ajanjakso, jolloin työaikapankki ei ole voimassa. Jakson pituus voi eri kunnissa vaihdella paikallissopimusten irtisanomisen ajankohdan mukaisesti.

Työaikapankin saldot nollattava vuodenvaihteeseen mennessä

Keski-Suomen hyvinvointialueella on neuvoteltu kokonaan uutta työaikapankkisopimusta, joka mahdollisesti tulee voimaan 9.1.2023 alkaen​.

Vielä nyt voimassa olevien työaikapankkisopimusten mukaiset kertymät on pidettävä vapaana ennen sopimusten päättymistä tai laitettava maksuun. Myös miinussaldot tulee periä luovuttavissa organisaatioissa.

Kuntia kehotetaan tiedottamaan henkilöstöään siitä, milloin saldot maksetaan tai peritään. Maksupäivä riippuu paikallisen sopimuksen irtisanomispäivästä.

Henkilöstöllä tulee olla tilaisuus niin halutessaan hakea uusi pidätysprosentti verokorttiin. Maksuajankohdalla on merkitystä myös esimerkiksi perhe- tai opintovapaalla olevien muiden etuuksien määrään. Esihenkilöiden tulee olla aktiivisesti yhteydessä erityisesti vapailla oleviin tiimiläisiinsä, jotta varautuminen onnistuu.

Liukuvaa työaikaa tekevien liukumasaldot ovat siirtymässä

Liukuvan työajan saldojen on suunniteltu siirtyvän hyvinvointialueelle niiden osalta, jotka ovat myös jatkossa liukuvassa työajassa. Myös lääkäreiden potilastietojärjestelmissä olevat liukumasaldot siirtyvät. Niiden konversiot tehdään tammikuussa 2023, koska tarkistaminen tehdään manuaalisesti. Esimiesten tulee tarkistaa saldojen oikeellisuus ennen siirtoajankohtaa.

Lääkäreiden vuosityöaikasaldot suositellaan pidettäväksi ennen vuodenvaihdetta, mutta tarvittaessa saldo siirtyy hyvinvointialueelle.

Henkilöllä, joka aiemmin on tehnyt liukuvaa työaikaa, mutta ei enää jatkossa ole liukuvan työajan piirissä, saldo menee kuitenkin maksuun tai perintään.

Maanantaisessa yhteistoimintaelimessä käytiin läpi myös henkilöstön siirtosuunnitelma ja -sopimus, strategian mittareiden esittely sekä pelastustoimen ja talouden valmisteluasioita. Lisäksi kuultiin muutostuen ajankohtaiset terveiset.