Hyppää pääsisältöön

Palvelemme vappupäivänä 1.5. sunnuntain aukioloaikojen mukaisesti. Sairaanhoitajan chat palvelee myös vappupäivänä klo 10–16.

Lue lisää.
Käsi ikäihmisen kädellä

Uutinen

Viitasaaren alueellisen osastotoiminnan akuuttiosasto käynnistyy 25.3.2024

4.3.2024

Viitasaarella noin seitsemän kuukautta suljettuna ollut akuuttiosasto aukeaa 25.3.24. Akuuttiosaston avaaminen mahdollistui, kun osastolle saatiin rekrytoitua riittävästi henkilökuntaa.

Akuuttiosastolla hoidetaan, kuten aiemminkin lyhytaikaista hoitoa vaativia potilasryhmiä. Osasto vastaa potilaiden perusterveydenhuollon akuuttihoidosta, toimintakyvyn kartoituksesta, kuntoutuksesta ja erikoissairaanhoidon jälkeisestä hoidosta. Potilaat tulevat osastolle ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä niin sanotun keskitetyn potilassijoittelun kautta muun muassa terveysasemien vastaanotoilta ja päivystyksistä sekä Sairaala Novan päivystyksestä ja osastoilta.

Osastojakson aikana tuetaan ja ylläpidetään asiakkaan jäljellä olevaa toimintakykyä kuntouttavan työn keinoin. Akuuttiosaston tavoitteena on suunnitelmallinen potilaan kotiuttaminen omaan kotiin tai jatkohoitopaikkaan.

  • Henkilökunnan keskuudessa tieto uuden akuuttiosaston avaamisesta on otettu vastaan tyytyväisenä. Ilmassa on selkeästi aistittavissa postitiivistä innostusta, helpotusta ja myös odotusta uuden akuuttiosaston avaamiseen, kertoo osastonhoitaja Pirjo Grönholm-Paananen.