Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Seksuaaliterveys

Uutinen

Seksuaaliterveys kuuluu kaikille

15.2.2022

Keski-Suomen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa alkaa seksuaaliterveyttä koskeva kehitystyö valtakunnallisen ohjelman mukaisesti.

-Seksuaaliterveys koskettaa meitä kaikkia. Tavoitteenamme on tarjota kaikille keskisuomalaisille yhtäläiset oikeudet saada laadukasta neuvontaa ja ohjausta sekä mahdollistaa digitaalinen asiointi seksuaaliterveyden asioissa. Lisäksi tavoitteenamme on vähentää ei toivottuja raskauksia, seksitauteja ja niistä koituvia haittoja, kertoo Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman projektipäällikkö Sari Nurmivaara.

Myös ammattilaisten osaamista lisätään, jotta heillä on jatkossa laajemmat valmiudet antaa asiakkaiden tarvitsemaa yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa.

Ilmainen ehkäisy alle 22-vuotiaille ja digitaalinen asiointi

Kehittämistyötä suunnittelemaan ja toteuttamaan kootun työryhmän tehtävänä on suunnitella seksuaalineuvonnan sisältöjä yhdessä kliinistä työtä tekevien ammattilaisten kanssa. Lisäksi tehdään koulutussuunnitelma ammattilaisten koulutustarpeiden pohjalta. OmaKS.fi-palvelun, Keski-Suomen digitaalisen sosiaali- ja terveyskeskuksen mahdollisuuksien hyödynnetään seksuaaliterveyden edistämisessä sekä digitaalisessa asioinnissa.

-Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman kautta rahoitetaan vuosien 2022-2023 aikana ilmainen ehkäisy kaikille alle 22-vuotiaille niissä Keski-Suomen kunnissa, joissa edellä mainitulle ikäryhmälle ei vielä tarjota ilmaista ehkäisyä. Työryhmän tehtävänä on koordinoida ilmaisen ehkäisyn toteutus jokaisessa kunnassa, sanoo Nurmivaara.

Työryhmän jäsenet

  • Sari Nurmivaara, projektipäällikkö, Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelma
  • Lotta Kuha, projektityöntekijä, Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelma
  • Paula Käyhkö, Jyväskylän kaupunki, palvelupäällikkö
  • Katja Viisanen, Jyväskylän kaupunki, osastonhoitaja
  • Sanna Porkka-Hokkanen, ylihoitaja, Keski-Suomen seututerveyskeskuksen

Työryhmää täydennetään kevään 2022 kuluessa Keski-Suomen hyvinvointialueen muiden kuntien ammattilaisilla.

Lisätietoja:

  • Sari Nurmivaara, projektipäällikkö, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma
    sari.nurmivaara(at)jyvaskyla.fi, p. 050 311 8285