Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Sairaanhoitaja työssään.

Uutinen

Sairaanhoitajasta ja lähihoitajasta tulossa hyvinvointialueen yleisimmät tehtävänimikkeet

17.2.2022

Sairaanhoitaja, lähihoitaja ja hoitaja ovat tämänhetkisen Henkilöstön siirtosuunnitelman mukaan tulevan hyvinvointialueemme kolme yleisintä tehtävänimikettä.

Henkilöstön siirtosuunnitelman luonnosta esiteltiin henkilöstöjaostolle keskiviikon 16.2. kokouksessa. Suunnitelmaan sisältyvä tehtävänimikelista on vielä alustava. Se tarkentuu seuraavalla tiedonkeruukierroksella.

Nimikelistan kärkipaikkaa pitäviä sairaanhoitajia on siirtymässä hyvinvointialueelle yli 2000 sekä lähihoitajia, hoitajia ja perushoitajia noin 2500. Yleisimpiä sosiaalialan ammattilaisia tulevat olemaan sosiaalityöntekijät ja kehitysvammalaitoksissa työskentelevät ohjaajat. Kummallakin tittelillä tulee työskentelemään yli 200 ammattilaista. Samankokoisia ryhmiä ovat terveydenhoitajat, laitoshuoltajat ja terveyskeskuslääkärit. Palolaitoksen ja ensihoidon henkilöstöä on siirtymässä lähes 400.

Virka- ja työehtosopimusmuutokset ovat hyvinvointialueilla kautta maan todennäköisiä. Paikallisia sopimuksia Keski-Suomessa on noin 200. Ne koskevat esimerkiksi hälytysrahaa, tuplavuorokorvauksia, työaikapankkia ja liukuvaa työaikaa. Suositusten mukaan pääsääntöisesti luovuttava organisaatio irtisanoo paikalliset sopimukset, mutta esimerkiksi Jyväskylän paikalliset pelastuslaitoksen sopimukset esitetään siirtyviksi hyvinvointialueelle. Paikallisten sopimusten tarkastelu jatkuu HR-alaryhmässä.

Henkilöstön edustajat kysyivät kokouksessa, miten siirtoasiakirjoissa tulevat näkymään henkilöstön edustusta ja yhteistoimintaa koskevat seikat. Riitta Hallbergin mukaan niiden kirjaukset ovat tulossa hallintosääntöön.

Keskiviikon kokous oli väliaikaisen valmisteluelimen henkilöstöjaoston viimeinen. Tiivis työ alatyöryhmissä kuitenkin jatkuu, ja seuraavan kerran kokoonnutaan hyvinvointialueen laajennetun henkilöstöryhmän nimellä 23. maaliskuuta.

Lisätietoja

Riitta Hallberg, henkilöstöjaoston puheenjohtaja, riitta.hallberg (at)saarikka.fi, p. 044 459 8946