Hyppää pääsisältöön

Puhelinpalveluiden numero-ohjausta uudistetaan Keski-Suomen hyvinvointialueella osalla sosiaali- ja terveysasemista 1.3.2023 alkaen

27.2.2023

Puhelinpalveluiden numero-ohjausta uudistetaan Sampoharjun, Kyllön, Sairaala Novan, Palokan, Uuraisten, Hankasalmen, Huhtasuon, Tikkakosken ja Säynätsalon sosiaali- ja terveysasemilla 1.3.2023 alkaen.

Jatkossa puhelinpalveluiden numero-ohjauksessa on valittavana kaksi vaihtoehtoa, jotka ovat kiireellinen tai kiireetön vaihtoehto.

Numero-ohjauksessa, kiireellinen linja on tarkoitettu vain niille henkilöille, joiden asia vaatii, että se on hoidettava kiireellisesti saman päivän aikana, eikä asian hoitamista voida siirtää seuraavaan päivään. Kiireellisen linjan tarpeetonta kuormitusta on syytä välttää, jotta ne henkilöt, jotka tarvitsevat nopeasti apua, myös sitä saavat.

Kiireetön linja on tarkoitettu kiireettömien asioiden hoitoon, joita esimerkkeinä reseptien uusinta, sekä laboratoriovastausten kysyminen, vastaanottoajan varaaminen erityyppisille kontrolleille tai tutkimustulosten valmistuttua ajanvaraus tulosten kuulemisiin. Kiireettömälle linjalle jätetään ainoastaan soittopyyntö.